EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17730

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

Poeijersstraat*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Overige WO II

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vlucht naar Geldrop

Beschrijving

Twee Eindhovense families op de vlucht naar Geldrop, voor het oorlogsgeweld, komen (mij onbekende) mensen uit Geldrop tegen (zo gaat het verhaal) die eveneens op de vlucht zijn, maar dan naar Eindhoven. Het werd een komische ontmoeting en men besluit maar naar huis te gaan. Niet echter alvorens deze foto gemaakt te hebben. We denken dat de foto in Riel is gemaakt. Wie weet het beter of exacter? Links Agetha Coolen-Keeman met in de wandelwagen haar zoon Martien. Rechts Anny van Hoek-Wierikx, haar baby Jacky en haar man Wim van Hoek. De families Van Hoek en Coolen woonden in de oorlogsjaren samen in de Bloemfonteinstraat op nr. 12, in het stadsdeel Tongelre. Coolen woonde boven. Op de foto is geen spoortje ongerustheid meer te ontdekken. Deze foto eerder is gepubliceerd in het boekje: De Burgh van oud naar nieuw (21-09-2008). Fotocollectie: Jack van Hoek


Geplaatst op

06-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-02-2009
Naam: Jack van Hoek  
img

Inmiddels heb ik hernieuwd contact gekregen met mevrouw Agatha Coolen-Keeman, links op de foto. Zij vertelde mij dat de foto inderdaad is genomen in 1943. In haar herinnering is de foto genomen in de Poeijersstraat en kijken we in de richting van de Geldropseweg. De personen op deze foto zijn niet op de vlucht voor het oorlogsgeweld maar gingen er juist naar kijken. Dat wil zeggen, dat op die dag een lange colonne Duitsers over de Geldropseweg naar Eindhoven marcheerde en reed.
Links naast Wim van Hoek staat Tiny Coolen, de man van Agatha.
Wie zijn de anderen?


Datum: 26-01-2014
Naam: Yvonne Henderson  
img

Deze foto is volgens mij genomen voor café De Oude Barrier met in de verte links de huisjes waar o.a. Adriaans was gevestigd. Dit café lag op de hoek van de Poeijersstraat met de Geldropseweg. We kijken hier richting Geldrop.


Datum: 27-01-2014
Naam: Yvonne Henderson  
img

Bijna goed: behalve dan dat het rijtje huisjes waartoe ook dat van Adriaans behoorde, zowat tegen het café aan was gebouwd. Kan het niet goed zien, en volgens mij is dit dit enige foto van De Oude Barrier. Het pand in de verte lijkt meer op het café van foto 20134 (café de Toerist). Maar dat moet er dan in 1943 wel hebben gestaan.


Datum: 27-01-2014
Naam: Antoon Franse  
img

Ze staan hier op de Geldropseweg daar waar de Poeijersestraat (links) begint. We kijken richting Geldrop, zie luchtopname 28686.