EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17716

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

Blauw-Wit

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wandelclub Blauw-Wit

Beschrijving

Wandelclub "Blauw-wit" uit Woensel met als leidster mw. Boelens. Links vooraan is Gerrie Boelens en rechts achteraan is Jettie Boelens. Wandelclubs uit Tongelre waren o.a. "St. Joseph", "Irene" en "Marijke".


Geplaatst op

05-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2008
Naam: Jose Bouwmans  
img

Leuk deze foto te zien, volgens mij liepen wij toen de 5 km. Ik loop vooraan in het midden en in de tweede rij links mijn zus Emmie Bouwmans
De derde rij rechts Theo van den Broek en daarvoor loopt volgens mij zijn zus Anja van den Broek die is inmidddels overleden.


Datum: 24-02-2009
Naam: Anja van Es-Kersten  
img

Van voren gezien op derde rij rechts Theo Kersten, achterste rij rechts Anja Kersten, beiden springlevend.


Datum: 24-02-2009
Naam: Jose Bouwmans  
img

Anja je voelt je misschien aangesproken maar als je goed leest, de Anja die ik bedoel staat op de tweede rij en heet van den Broek en die is helaas overleden en haar broer heet toevallig ook Theo en die loopt achter haar. Maar je moet de groep andersom bekijken jij kijkt van voren maar ik heb het van de normale opstelling uitgelegd.


Datum: 08-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

"Irene "en "Marijke " , waren niet beter te weten Woenselse wandelclubs . Ze hadden daar op zijn minst hun domicilie . Enkel "St. Joseph" , ook wel vaak genoemd in wandelkringen "Sint Joep" , behoorde aan de speeltuin die ook die naam droeg en aan de St. Josephlaan gelegen was en nog is . Ook de parochiekerk droeg die heiligennaam  die aan deze straat gelegen was. Vanuit die speeltuin vertrok ook de jaarlijkse Bevrijdingswandeltocht . In mijn herinnering , [ik woonde vroeger in die wijk] , was er altijd maar één wandelclub in Tongelre .


Datum: 08-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Even terugkomende, om misverstanden te voorkomen. Het was destijds wel zo dat je niet per definitie uit dezelfde wijk of stadsdeel behoefde te komen als waar de wandelclub resideerde. Iemand uit Woensel b.v. was maar al te vaak lid in een ander stadsdeel van een club . Enzovoort . Misschien daardoor het misverstand als dat men denkt of dacht dat b.v. "Marijke " een Tongelrese club was. Er werden ook wel eens leden bij elkaar weggesnoept, of men vond die of gene club leuker om bij te zijn of beter. Contributieverschil speelde ook wel eens een rol o.a.


Datum: 08-03-2009
Naam: Anja van Es-Kersten  
img

Hoi Peter heb lang bij Marijke gewandeld. Het was een Woenselse club. Ik geloof dat wij in de Schoolstraat moesten oefenen. En soms in de Binnenpad van de fraterschool [ingang was meen ik de Kortestraat]. Maar de fam Boelens kwam uit Tongelre.


Datum: 09-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Hallo @ Anja ! Ja vertel mij wat, maar dat wist jij natuurlijk niet . Ik ben jarenlang donateur geweest van Blauw-Wit die hun plek jarenlang in de Oude Torenstraat hadden en later in de Otterstraat een gebouwtje. En in de begin 70-er jaren heb ik ook nog een paar jaar een 30 km. wandelroute voor ze "uitgezet " ergens vanuit de Orionstraat . Bij de fam. Boelens was het zowat wekelijks de z.g. zoete inval , van leden onder elkaar, en dat was altijd oergezellig en een heel gastvrije familie. Destijds in de Johannesburgstraat . De jongste dochters daarvan zie ik nog regelmatig . Marijke : Die startte toch ook enige jaren vanuit toen nog Zaal Bax aan de Lijmbeekstraat ? Het was ook nog de tijd van weinig of geen t.v. bezit en toen ze hem wel hadden, ging die uit want dat vonden ze niet gezellig . Theo Muskens ken ik nog bij jullie als groepsleider en ook befaamd lange afstands- en snelwandelaar. Hij en zijn echtgenote waren beiden bij "Marijke ". Verder herinner ik me zo direct geen namen meer van jullie vereniging. Weet nog wel dat jullie een paar mooie grote wandelgroepen hadden, zoals overigens meer clubs in en om Eindhoven...... Eindhoven heeft enorm veel clubs gehad / gekend . Er moeten nog evenzovele foto's ergens in albums of op zolders liggen van de na-oorlogse wandeltijd . Van St. Joseph weet ik nog dat bij koud of slecht weer binnen getraind werd in het speeltuingebouw, in gezang en lopen in de pas en bochten nemen . Had bijna iets militaristisch. En jawel men marcheerde dan rondom de biljarttafels, binnen dus.......


Datum: 12-03-2009
Naam: Anja van Es-Kersten  
img

Hoi Peter, volgens mij was dat niet Marijke maar Blauwwit. Ik weet wel de Lijmbeekstraat maar ik zit ook met de Broekseweg. Ik heb nog wel foto's van de wandelclub. Er was er een met een veranda. En ja de grote groep, als die eerste werd gingen we naar buiten en vierden we het. Had ook heel veel bekers gekregen [allemaal weggegooid]. Ik kom trouwens van de Binnenpad, dus het was allemaal in de buurt. Had ook een grotere zus Stanny Kersten. En zij liep ook in de grote groep. Maar ik geloof dat het een vrije dag was voor mijn ouders. Wel stonden ze altijd langs de weg om te kijken [1x op een hele dag].


Datum: 13-03-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Zat aan de Broekseweg hoek Brugstraat in dat witte café niet EWV die rood-witte uniformen hadden? Meende dat vrijwel zeker. Of daar ook Blauw-wit zat , kan ik me niet [meer] herinneren .


Datum: 27-07-2010
Naam: Roos Roothans  
img

Gerrie en Jet zijn mijn nichtjes, ben ook bij de club geweest. Groetjes Roos Roothans.


Datum: 30-07-2010
Naam: E Knoppien Roothans  
img

Gerrie en Jet waren ook mjn nichtjes en ook ook ik ben lang bij de club geweest. Tante to was onze tante (mevr boelens). Ik heb het altijd leuk gevonden maar moet er nou niet meer aan denken om iedere zondag 25 km te lopen.


Datum: 24-11-2010
Naam: Wil van Egdom  
img

Hallo allemaal
Bovenstaand lees ik veel betreffende wandelclub Blauw-Wit.
Mijn naam is Wil van Egdom geb 26-12-1947. Ik ben in de jaren 1953 lid geweest van deze vereniging. Er waren 2 groepen; de kleintjes en de grote groep.
Onze opstelling was toen op de Nieuwe Fellenoord en ook het vertrekpunt.
Onze oefenavonden vonden plaats in de gymzaal van een school gelegen aan het eind van de Boschdijk bij de kerk die inmiddels al jaren afgebroken is. Ik was toen ongeveer 6 jaar en herinner me ook de leuke uitstapjes b.v naar Breda waar toen wel een 50 groepen mee liepen. Een aantal mensen uit die tijd die ik me nog kan herinneren waren: Wil van de Waarden; Trees van de Waarden; Tiny van de Waarden, toen wonende aan de Voorterweg. Tiny-Thea-Wil van de Vorstenbosch, toen wonende in de Voltastraat. Ik hoop dat jullie met deze memo wat meer kunnen doen. Groeten, Wil van Egdom.


Datum: 06-07-2011
Naam: Christa Konings van Kuringen  
img

Ook ik ben jaren lid geweest van Blauw -Wit in Tongelre. Mijn ouders waren daar ook veel bij betrokken, Jan en Lucia van Kuringen. Lucia verkocht meestal snoep aan een tafeltje. Jan, mijn vader, was ook leider en later heeft hij ook de avondvierdaagse opgezet in Eindhoven Hij heeft ook nog een onderscheiding gekregen van de Wandelbond. Helaas zijn ze allebei overleden.


Datum: 21-03-2012
Naam: Lianne Doms  
img

Ik heb ook nog 'n foto waar ik en onze Hans op staan, bij de kleintjes dus ..... ga me 't jaartal niet vragen; ik geloof rond '63/'64. Wij gingen altijd van thuis uit (Paul Krugerlaan) lopend naar mw. Boelens (Johannesburgstraat) en dan naar de trainingsplaats. Ik wist eigenlijk nooit dat we niet bij een Tongelrese maar 'n Woenselse wandelclub zaten; daar kwam ik via Eindhoven in Beeld pas achter. Later op de PABO Hemelrijken dacht ik de speelplaats toch echt te herkennen als onze trainingsplaats, gek hè? Kan iemand dat bevestigen?


Datum: 07-04-2012
Naam: Jetty van de Westelaken-Roelofs  
img

Hallo, ik ben in de eind 50 begin 60er jaren ook bij de wandelclub geweest en die heette ook Marijke. Wij oefenden elke week op het schoolplein in de Johannes Buijslaan in Strijp (de jongensschool) en in de winter in een zaal in de Lijmbeekstraat. Voor ons was dat best een eindje fietsen in regen en wind. Praten we nu over dezelfde Marijke? Ik meen me ook te herinneren dat de heer Voeten de penningmeester was. Zijn dochters Ineke en Paula wandelden ook mee, klopt dit?


Datum: 07-04-2012
Naam: Peter Heesakkers  
img

Christa: Ik heb jouw ouders goed gekend. Jullie woonden destijds op de Hobbemastraat, en zijn later verhuisd naar de Schildstraat, resp. Tongelre en Woensel. Jouw vader is nog wat jaren voorzitter van Blauw-wit geweest. . Jouw moeder heeft laatstelijk in "Oud'-Tongelre" gewoond, vlak aan de Martinuskerk. in 't Hofke. Ben vroeger in de zestiger jaren vaak bij jullie thuis geweest, voor wandelaangelegenheden. Ben jaren donateur geweest ook van jullie club. Vandaar dat ik dit allemaal nog goed weet..


Datum: 01-01-2015
Naam: Gerry van Veelen-Roothans  
img

Ook ik ben bij Blauw-Wit lid geweest zo rond de jaren 1955 denk ik. Gerry en Jet zijn mijn nichten, mevrouw Boelens mijn tante. Groetjes, Gerry.


Datum: 27-03-2019
Naam: Frans Dijkhoff  
img

Ik ben meer dan tien jaar lid geweest van de wandelvereniging Blauw Wit. Begonnen in de groep van de vijftien kilometer o.l.v. Graad van der Waarden. Het was een hele grote groep die op veel plaatsen prijzen haalde. Later ben ik overgegaan naar de twintig kilometer. In die tijd heb ik ook de vierdaagse in Nijmegen gelopen. En later zijn we ook als groep naar de vierdaagse in Apeldoorn gegaan. Uiteindelijk ben ik zelfs nog leider geweest van de 10 km. In het begin trainden we zomers op de speelplaats bij de fratersschool aan de Boschdijk. In de winter trainden we in een café op de Broekweg. altijd heel gezellig. Later zijn we verhuisd naar een clubgebouw in de Oude Torenstraat en daarna naar een gebouwtje aan de Robbenstraat. De fam. Boelens ken ik persoonlijk erg goed en ik was er kind aan huis. Veel namen zijn me verder ontschoten, maar Peter Heesakkers ken ik ook nog wel, met hem heb ik menige individuele tocht gelopen en diverse winterseries. Ik heb ook een periode contributie opgehaald voor de club, heel ouderwets op de fiets heel Eindhoven af met een grote geldtas om je nek. In deze tijd ondenkbaar, maar zo ging dat toen. Ook mijn jongere broers en zussen, ik was de oudste van acht kinderen, zijn op één na allemaal lid geweest van Blauw Wit. Thea en Carina liepen in de groep van de 10 km bij mevrouw Boelens. Later zijn ook Wim, Antoon en Jan aangesloten in de diverse groepen. Mijn vader is ook nog een tijdje voorzitter geweest. Uiteindelijk ben ik zelf ook nog zo'n twee jaar secretaris geweest van de club. Ook mijn vrouw met wie ik ondertussen al zo'n 46 jasr getrouwd ben, is nog lid geweest van de twintig kilometer groep en heeft met Blauw Wit de vierdaagse in Apeldoorn gelopen. Ik denk nog graag terug aan die mooie jeugdtijd bij Blauw Wit. Ik zal nog eens zoeken, want als het goed is heb ik nog ergens foto's van die tijd. Peter heeft gelijk, Blauw Wit was een club uit Woensel, maar had ook veel leden uit Tongelre. Zelf kwam ik toentertijd uit Stratum. Maar we hadden ook leden uit Gestel en Strijp. St. Joseph kwam inderdaad uit Tongelre, dan had je ook nog de Nagtegalen en VOK uit Gestel, Marijke en Beatrix uit Woensel en de Lichtstad uit Strijp. Ten slotte had je de Trekvogels uit Stratum/Tivoli en EWV uit Woensel.