EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1765

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kruidenbuurt

Beschrijving

De indeling op stadsdelen en wijken, zoals wij deze voor de site Eindhoven-in-beeld gebruiken. Deze indeling is zo gemaakt ten behoeve van de huidige gebruikers en geeft niet altijd de formele indeling aan zoals we die kennen uit 1920. Daar waar u naar een straat zoekt welke in meerdere wijken ligt kunt u ook op de homepage onder 'ZOEK' deze naam ingeven.


Geplaatst op

28-10-2005

Reacties:

Datum: 01-05-2006
Naam: Maarten E.Dommering  
img

Wie bedenkt dit nu? Wij woonden vanaf 53 tot halverwege 60er jaren in de Adelbertuslaan. En dat hoorde echt niet bij de Kruidenbuurt. Die was immers een paar decenia eerder gebouwd. Wij noemden het destijds Het Witte Dorp. Ja ik weet het discussie, verwarring enz. Wie heeft een scherper beeld dan ik?


Datum: 16-07-2006
Naam: Jan de Keijzer  
img

De echte Kruidenbuurt was tussen de Heezerweg tot de Edelweisstraat- Kalmoesstraat, de kleine stukjes in de 2de Kruizemuntstraat en de Laurierstraat dan naar de Leenderweg maar dan terug door de Alsemstraat de 1ste Kruizemuntstraat naar de Korianderstraat en dan de hele zuidkant van de Korianderstraat, dus de helft van de omlijning op de kaart.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Ik woonde eerst in de Sint Gerardusstraat en later in de Sint Romboutstraat.
Volgens mij werd deze kleine wijk de Sintenbuurt genoemd in de volksmond.


Datum: 23-02-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik wist niet dat er een Sint Gerardusstraat bestond. Ik ken alleen de Sint Gerarduslaan en die ligt niet in de kruidenbuurt. Of bedoel je Sint Gerarduslaan bij de Gerardus Majellakerk Ger?


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen  
img

Sorry slip of the mind (mijn doopnaam is nl Gerardus) Het moet de St. Gerlachstraat zijn tussen de Heezerweg en de Bonifaciuslaan.


Datum: 24-09-2007
Naam: Johan En Sophia Van Der Linden  
img

Samen met mijn vrouw heb ik van 1982 -1993 Bakkerij Brabants roem op de hoek Thijmstraat/Laurierstraat gerund. Voor ons de mooiste tijd uit ons arbeidsleven!
Lief en leed gedeeld met de Kruidenbuurters. Voor alle oud-klanten.....heel veel liefs van ons!! Sophia en Johan


Datum: 18-02-2008
Naam: Hans Van Mierlo  
img

Mijn moeder Marie van Happen heeft ook in de Thijmstraat gewoond. Nu was haar vraag wanneer de eerste huizen daar zijn gebouwd, want haar ouders waren een van de eerste bewoners.


Datum: 19-02-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

De Kruidenbuurt, ongeveer zoals door Jan de Keijzer beschreven, is in 1930 gebouwd.


Datum: 04-07-2015
Naam: Rinie Thijs  
img

De Madeliefstraat hoorde ook niet bij de kruidenbuurt evenals de Distelstraat en dat hele rijtje langs de Floralaan. Wij hoorden bij de bloemnbuurt ook al waren het weidebloemen :-) Deze huizen zijn pas na de oorlog gebouwd met als eerste helft huurhuizen en tweede helft ietwat grotere koophuizen. Jan de Keyzer heeft gelijk in deze omlijniningen.
=== Inmiddels gebruiken wij niet meer deze indelingen maar de wijkindelingen zoals ze door de gemeente Eindhoven in 2000 zijn vastgesteld. Kijk op de Home-pagina bij zoeken op locatie. (Red.) ===