EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

176

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Mauritsstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Dansscholen / Balletscholen

Onderwerp 3.:

Gerard Need

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Dansschool Gerard Need 1963

Beschrijving

Weer de danschool van Gerard Need. Ditmaal de Mauritsstraat, waarvan ieder die er is geweest zich die paal middel op de vloer nog herinnert. Dit is de gevorderdencursus uit 1963. De dansleraar is een bijna levende legende: Tiny Waterschoot. Maar alweer; wie herkent zichzelf of anderen?


Geplaatst op

29-04-2005

Reacties:

Datum: 16-07-2007
Naam: Annelies Hendriks  
img

In 1977 ben ik met mijn toenmalige vriend ook op dansles geweest bij Need aan de Mauritsstraat, we hebben er meerdere kursussen gevolgd omdat we er zo'n lol in hadden en er leuke vrienden hadden opgedaan. Ik herkende dansleraar Tiny Waterschoot direct op de foto. Dat dansen is me in het bloed gaan zitten, want inmiddels zitten mijn man en ik alweer 10 jaar op dansles met veel plezier! Maar de eerste quickstep-pasjes op het populaire liedje van Ricky Nelson: Hello Mary Lou, die zal ik nooit vergeten. Zodra ik dat lied hoor, sta ik gelijk weer op de dansvloer (nu met meer ervaring dan toen natuurlijk!)


Datum: 16-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Werden er toen ook al lessen in Paaldansen gegeven?


Datum: 03-12-2007
Naam: Ceetie Camps  
img

Dansschool Need wat een mooie tijd, jong en... ik heb daar mijn ex-man leren kennen. Wat een prachtige tijd. Voor ons allemaal en de nu nog heerlijke gezellige muziek waardoor je nog vaak aan die tijd denkt. Tiny Waterschoot gaf toen samen met Diny van Es rechts op de foto les. Ze woonden op de Kasteelweg in Gestel. Ik ben een dochter van bakker Camps, wij woonden op de Blaarthemseweg, ik zit op de 2de rij als 2de vanaf links gezien. Als eerste zit Ben Dalm en vóór mij zit Jan van Toor, rechts van mij (3de} Jacquelien van Gennep, daarnaast (4de) mijn zus Marjan.


Datum: 04-12-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paaldansen, Petri? Nee, dat niet, maar je kon daar wel behoorlijk voor paal staan, vooral als er aan een nieuwe dans met andere pasjes werd begonnen.


Datum: 07-10-2010
Naam: Mieke van Griensven-Rooijakkers  
img

Ja een oude foto van de dansles ,waar ik opzat met mijn toenmalige vriendin Hannie van Bussel. Leuke tijd, maar wij waren daar de muurbloempjes en staan er heel bescheiden tussenin. De leuke jongens zagen ons niet staan. Maar het is toch goed gekomen hoor! Niet met naam te noemen al die mensen die erop staan, maar ik heb de foto ook nog steeds. Al woon ik niet meer in Eindhoven, ik kijk nog steeds op Eindhoven in beeld. Groetjes Mieke Rooijakkers.