EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17530

Bijdrager:

Jaar:

1988

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

628 Mispelhoef

Straat:

Tegenboschweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Tegenbosch

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Waterkant

Beschrijving

Deze boerderij De Waterkant stond op de Tegenboschweg nr 4, op de plaats waar later Van der Heijden Logistics en weer later Schuitema (C1000) hun distributiebedrijf hadden. In 1951 nam Tinus van Acht de boerderij over van de gebr. Renders. In verband met de plannen voor een industrieterrein ging de familie reeds in 1956 naar hoeve Velddoorn in, toen nog, Aalst. Neef Jan Verberne (zie foto) ging de Waterkant bewonen tot de sloop in 1988.


Geplaatst op

23-10-2008

Reacties:

Datum: 21-08-2016
Naam: R.Vernie  
img

Schuitema is al lang weer weg en nu zit er Van Rooijen, die het pand van Schuitema heeft gekocht en heeft samengevoegd met zijn al bestaande bedrijf. Daarmee kwam het fietspad met de korte route van de Anthony Fokkerweg naar de Achtseweg Noord te vervallen. Kan het zijn dat de twee bomen achter de boer net langs de weg nu net achter het hek bij Van Rooijen staan? Die bomen zouden een mooi relict zijn van die vroegere situatie. Ik kom er nu dagelijks langs op weg naar mijn werk.


Datum: 10-11-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Het laatste deel van de Tegenboschweg, tussen de spoorlijn en de Boschdijk, kreeg later de naam Waterkantstaat. Tegenwoordig heet dat stukje weg achter de benzinepomp Leo van Dorstpad.