EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17468

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat

Beschrijving

Links de voormalige ijsfabriek en bierbrouwerij van Anton Coolen. In 1993 verbouwd (volgens mijn vader vernield ;-) tot Dafmuseum. Daarachter de Picus.
Foto WL van Beers


Geplaatst op

19-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-10-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Links staat "Opelcentrum". Stond daar ook een gebouwtje bij?


Datum: 19-10-2008
Naam: Wibo Pieters  
img

Vaak wordt op deze site geklaagd dat oude en/of karakteristieke gebouwen aan de slopershamer ten prooi vallen. In veel gevallen zijn die klachten terecht. In het geval van het DAF Museum is door wijziging van de bestemming voorkomen dat een karakteristiek gebouw dit lot onderging. Bovendien heeft dit gebouw een historische betekenis voor DAF omdat Hub van Doorne op 1 April 1928 in een klein gedeelte van dit gebouw met financiële hulp van brouwer Huenges zijn bedrijf startte. Die ruimte is nu te zien in het museum als de Smidse. De expositiehal die achter de brouwerij is geplaatst doet op geen enkele wijze afbreuk aan het uiterlijk van de oorspronkelijke brouwerij. Als het DAF Museum er niet in getrokken was dan denk ik dat het gebouw er nu niet meer gestaan had want zo florissant stond het er in 1992 niet bij.....


Datum: 19-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Rechts op de hoek van het museum heeft het garagebedrijf van Nico Gloudemans gezeten. In zijn jonge jaren woonde hij in de Witte de Withstraat. Hij is getrouwd met een dochter van Jan de Greef uit Vlokhoven.(handel in autodelen). Links van het pand had mijn zoon een autoherstelwerkplaats. Meestal ouwe lijken. Hij huurde het pand op gelijke voorwaarde als eenieder daar. Als mevrouw Huenges het verkocht moest hij het pand verlaten. Ondanks zijn diploma's op autogebied heeft hij, toen jaren geleden ook het vak in het slob zat, zijn vuile handen voor het laatst van olie ontdaan. Ook zaten er achter ook nog enkele kleine bedrijfjes w.o. een uitdeuker en een spuiter. En niet te vergeten een levensgrote hond die menige broekspijp vernield heeft van duistere figuren die over de omheining wilden klimmen.


Datum: 19-10-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Achter het pand DAF museum, heeft Harrie Geeris jarenlang (in elk geval tot in de jaren 1970) zijn autoschadebedrijf gehad. Hij is later naar de St Rochusstraat verhuisd. Het pand is, nadat er een ijsfabriek en brouwerij waren gehuisvest, door ik weet niet hoeveel ondernemers/bedrijven gebruikt. Waarom worden enkel de ijsfabriek, de brouwerij en het DAF museum genoemd?


Datum: 20-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het klopt wel Johan, er zaten meer kleine ondernemers, maar in de fabriek heb ik bij bezoek aan mijn zoon nooit meer gezien dan een paar koperen ketels en verschillende kratten waar de flesjes nog in zaten. Dus in de fabriek heeft volgens dat ik weet, de laatste jaren, nooit iets gezeten. Maar mevrouw beurde genoeg geld voor haar opstal, vrij van het grote gebouw. Elke avond kwam mevrouw de hond los laten en moest iedereen van de plak. De meeste mensen die er werkten konden wel over het erf lopen als de hond los was maar voor vreemden was het levensgevaarlijk.


Datum: 20-10-2008
Naam: Peer Retera  
img

In dit gebouw heeft ook Rugby Club Eindhoven vele jaren hun clubhuis gehad ten einde daar in 1978 weer uit te gaan. Het lag behoorlijk verscholen daar in het gebouw, trapje op trapje af, bukken voor balken en dan was je er. Geweldige tijd gehad.


Datum: 06-07-2011
Naam: Bart van Heugten  

In de voormalige ijsfabriek is nu het DAF museum gevestigd. In de oude werkplaats, de eerste werkplaats van de gebroeders van Doorne, hangt een bouwtekening voor de ijsfabriek, gemaakt door door mijn opa Piet van Heugten. Hij was architect in Eindhoven en bouwde veel huizen en later ook DAF 1 aan de Burghstraat voor de gebroeders van Doorne.


Datum: 15-09-2011
Naam: Frans van Beers  
img

Vervangen door mooie scan van negatief!