EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17400

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

PSV

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
P.S.V. 1931/32

Beschrijving

PSV speelde in Afd IV Zuidelijke 1e klasse. Staande v.l.n.r.: J vd Broek, L Boumans, A Oomens, Th Hermens en G Hermans. Knielende: Fr Hunting, J van Run, C de Visser, P van Eerd, Fr van Leyl en C Paulissen


Geplaatst op

13-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-10-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Hoewel ik altijd een fervent EVV supporter ben geweest toch hulde aan PSV waar hier volgens mij twee internationals op de foto staan n.l. Jan vd Broek en Sjef van Run


Datum: 21-10-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Jan vd Broek heeft mij nog training gegeven bij PSV toen ik 12 jaar was. Hij heeft 11 maal in het Nederlands elftal gespeeld maar hij kwam uit het noorden van het land, toen was het nog niet gebruikelijk dat zuiderlingen in het Nederlands elftal kwamen. Dat werd helemaal door het noorden ingenomen en dat is lang zo gebleven tot ze er daar niet meer onderuit konden. Ze zagen namelijk pas laat dat ze hier ook konden voetballen!!.
Sjef v Run weet ik niet maar heb van mijn vader gehoord dat het een hele goeie was,  hij had het maar over één voetballer en dat was van Run.


Datum: 09-01-2009
Naam: Jan Hunting  
img

De naam van de speler rechtsonder is Frits van Zijl (en niet van leyl)


Datum: 06-04-2009
Naam: Theo van Run  
img

Sjef van Run was een hele goede. Was ook niets voor niets de aanvoerder van PSV.
Ik zoek altijd nog foto's van hem. Als iemand toevallig een foto van hem heeft en er niets mee doet.
Ik voel me geroepen om hem een mooi plaatsje te geven bij mijn verzameling van Sjef van Run.


Datum: 07-09-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Wat Jan Snijders opmerkt is maar al te waar. De bestuurders v.d. KNVB waren allemaal Hollanders, ook nog verbonden aan westelijke clubs, die stelden ook de keuzecommissie samen, een stel hoge heren die als voetballers niets betekend hadden.. Die keuzecommissie stelde het Ned. elftal samen, daar kwam geen bondscoach aan te pas.Tussen 1948 en 1956 kwamen bijna alle landskampioenen uit Brabant en Limburg, maar spelers van die clubs kwamen nauwelijks aan bod voor het Ned. elftal. Wel spelers die niet eens in de eerste klasse speelden, maar wel uit het westen kwamen.


Datum: 07-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Volgens mij is Hunting jarenlang vaste grensrechter van PSV geweest in de amaturperiode.


Datum: 07-09-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Frans Hunting was begin jaren 50 grensrechter bij PSV, er waren toen geen neutrale, laat staan betaalde grensrechters. Aan de andere kant van het veld stond een grensrechter van de tegenpartij. Het kwam wel eens voor dat ze een overtreding van hun eigen club niet zagen, maar daar stond tegenover dat ze bij de tegenstander wel eens iets zagen dat helemaal niet gebeurd was. De scheids floot daarom vaak op zijn eigen waarneming.


Datum: 08-09-2010
Naam: Jan Hunting Jr.  
img

Als zoon van Jan Hunting Sr. wil ik graag enkele onjuistheden in bovenstaande reacties geven. Mijn vader was doelman in het eerste van PSV van seizoen 1917/1918 tot seizoen 1928/1929 en speelde daarin totaal 135 wedstrijden. Daarna is hij nog een aantal jaren (club)grensrechter geweest totdat het betaalde voetbal werd ingevoerd en de KNVB zelf grensrechters aanstelde. Frans Hunting (jongste broer van mijn vader) speelde in het eerste van PSV zowel op rechts als links en maakte meerdere keren uit een hoekschop rechtstreeks een goal. Hij speelde van seizoen 1929/1930 tot seizoen 1944/1945 en maakte daarin 93 doelpunten.


Datum: 08-09-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Zo dat is dan rechtgezet. In 2013 viert PSV het honderdjarig bestaan en zal er (hoop ik) net als in 1951 toen ik als junior bij het 40 jarig bestaan met andere jeugdspelers op de hoofdtribune werd gezet voor een foto in het toen verschenen jubileumboek, opnieuw een boek verschijnen waarin de geschiedenis van 100 jaar wordt opgetekend. Ik heb nog levendige herinneringen aan de tijd dat Eindhoven een echte voetbalstad was met de jaarlijkse wedstrijden tegen EVV als hoogtepunten.


Datum: 09-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Er was vroeger een liedje van EVV supporters dat begon als volgt :´´ Als ........ schiet dan moet Hunting vissen´´.