EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16928

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Jacob Catslaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bij de gastoren

Beschrijving

Vermoedelijk in het Villapark gemaakt in 1932. Mijn moeder met Lies Koonings? en haar kinderen Willy en Jacques.


Geplaatst op

01-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Beste nicht Irma.
Prachtige foto, Deze straat moet naar mij mening De Fazantlaan zijn. Allen op de foto herken ik na meer dan 70 jaar, neef Jan van der Meulen


Datum: 14-03-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Neef Jan stuurde mij het volgende bericht:
Eindelijk de locatie; Tante met vriendin en de 2 boys gevonden, nl in het verlengde van de Poirterslaan, de Jacob Catslaan. De hoed van tante Addy staat voor huisnummer 7, de beide huizen links ervan zijn de nummers 5 en 3 Jacob Catslaan. Misleidend was de Gashouder die staat in het Villapark nl De Nachtegaallaan, hoek van De Haven. Het is slechts 100 meter afstand van jullie huis in de Poirterslaan (52).
Bedankt Jan, helemaal goed (zie foto 17942), de kinderen zijn zus Willy en broer Jacques. In 1932 woonden zij nog op de Vestdijk.


Datum: 16-03-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

De gashouder midden-boven in beeld van luchtfoto 810 maakt dit duidelijk Jan. Ook het van Abbemuseum was nog niet gebouwd en de bomen waren kaal.


Datum: 19-06-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik herken dit plekje heel goed. Het grote pand op de hoek is een wat merkwaardig gebouw, het is a.h.w. rondom de hoek met de Elzentlaan gebouwd, in mijn tijd in de Elzent woonde daar o.a. de chirurg dr Bijns en een paar woningen verder,in de Elzentlaan, dr Aukes oogarts.Het aantal,artsen en specialisten in de buurt was niet te tellen. Het pad dat we zien liep naar de Dommel waar ongeveer op die plaats een stenen muurtje was gebouwd en waar regelmatig door de jeugd gevist werd, de grootste vis die ik daar gevangen heb gezien worden had het formaat goudvis, zoals die destijds bij Rebel in de Ten Hagestraat werden verkocht. Ter plaatse ben ik ook omgeslagen met een krakkemikkige kano, zo eentje van lattenwerk bekleed met triplex.Eerste helft jaren '50.


Datum: 19-06-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Terwijl ik mijn commentaar wegklik zie ik nog juist mijn slaapkamerraam op de achtergrond. Tussen de 2 huizen rechts zien we 2 schoorstenen van huizen in de Elzentlaan, de dakkapel geeft aan waar mijn zolderkamertje was. Leuk om dat na 60 jaar te zien.