EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

16854

Bijdrager:

Jaar:

1921

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Harmonie, De Eendracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vaandel Harmonie Amicitia

Beschrijving

Vaandel van harmonie Amicitia uit Tongelre, opgericht 21 december 1921. In 1949 is deze harmonie samengegaan met harmonie l'Entrée Joyeuse. De naam werd: harmonie De Eendracht.


Geplaatst op

24-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

De harmonie was thuis in cafe Amicitia aan de Tongelresestraat, waar "Moeke" Clement de baas was. Achter in het cafe was ook een zaal waar de harmonie oefende en verschillende uitvoeringen plaats vonden(muziek en toneel). Het cafe is ook lange tijd het clubhuis geweest van de voetbalvereniging r.k.v.v. Tongelre, voordat deze verkastte naar hotel-cafe de Koppel, ook aan de Tongelresestraat. Op dit moment is in een gedeelte van het voormalige pand een herenkledingzaak gevestigd op de hoek Jeroen Boschlaan/Tongelresestraat.


Datum: 05-06-2014
Naam: Sonia Farrar  
img

In 1912-’13 wordt mijn overgrootvader Willem Schrameijer (1891-1965) naast de Philips Harmonie ook lid van de harmonie Volksgenoegen te Tongelre (heette later Amicitia en nog later de Eendracht). Zijn aanstaande schoonvader Keeske (Cornelis Spaninks) is daar dan president. Willem heeft het oog laten vallen op een van zijn vele dochters (Antonia Spaninks). Om Keeske op zijn hand te krijgen trakteert Willem hem “dikwijls met koninklijke royaliteit”. Maar Keeske wil niet ieder café binnen. “De klink is hier gloeiend!” zegt hij (hij staat bij dat café in het krijt).