EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16776

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Brood / Banket

Onderwerp 3.:

Van Gennip

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bakker Van Gennip

Beschrijving

Bakker Van Gennip was mijn eerste werkgever. Ik heb daar 40 jaar geleden gewerkt in de bakkerij. De foto is genomen op de Hoogstaat 397 bij haar schoonouders voor de bakkerswinkel. Ik ben geboren februari 1953 Hoogstraat 395. Dus haar schoonouders waren onze buren. Wat een toeval allemaal. Fried en Diny van Gennip hebben jarenlang een bakkerij gehad op de Hoogstraat, ongeveer 10 huizen terug. Moet je die lantaarnpaal zien op de foto. Zo zie je ze niet meer!


Geplaatst op

19-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-07-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Behalve Fried van Gennip was er op de Hoogstraat ook nog bakker Harrie van Gennip. Volgens mij was het een bakkersgeslacht.


Datum: 18-08-2009
Naam: Riet Tournoy  
img

Ik ben geboren in het pand waar Fried en Dinie hun bakkerij hadden. Mijn vader en moeder hebben hier namelijk altijd een bakkerszaak gehad, Harrie en Paula Tournoy. Dit was op nr 371. Op 369 woonde een zus van mijn vader, die daar een café had, Tjeu en Drika van Litsenburg.


Datum: 11-11-2009
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Ik ben een nichtje van jou, Riet. Ome Thieu was een broer van mijn vader Smiel/Adriaan van Litsenburg. Wij hebben in de Laagstraat gewoond, daarna in Stratum vlak bij ome Kees en tante Teddy. Ik heb een aantal jaren op de Hoogstraat 315c gewoond. Mijn broer woont nog in Gestel, in de Valeriusstraat vlak bij jullie ouders huis.


Datum: 11-11-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Op nr. 1 in de Benoitstraat heeft ook nog een Thieu van Litsenburg gewoond.


Datum: 13-11-2009
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Klopt Toon, dat is mijn ome Thieu, maar die is inmiddels net als al zijn broers gestorven. Inmiddels zijn er ook al wat neven en nichten van de fam. Litsenburg/Teunissen/Van Litsenburg, allen uit Gestel, overleden. De Valeriusstraat is om de hoek daar volgens mij. Ik ben zelf in de Laagstraat geboren en heb acht jaar op de Hoogstraat gewoond naast groentenboer Van Alem.


Datum: 10-04-2014
Naam: Leo Valk  
img

Precies dezelfde lantaarnpalen stonden in de Spoorstraat, waar ik woonde. Je kon er heerlijk in klimmen! Oorspronkelijk waren het gaslantaarns. Die kwam men vroeg in de avond ontsteken. Later werden ze omgebouwd tot elektrisch licht. Weer later verdwenen ze helaas.