EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16771

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Burghplein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Burghplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
DAF Burgplein (2)

Beschrijving

Nog een foto uit de beginjaren van DAF. Is deze misschien vanaf de achterkant genomen?


Geplaatst op

19-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-08-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Er zijn twee grootheden bekend. De watertoren en de kerk aan het Mimosaplein. Achter de boom in het midden moet dan het St. Josephziekenhuis zijn.


Datum: 19-08-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Wij boffen maar met jouw vader, Agnes. Het zijn zeer bijzondere foto's waar ik met gemengde gevoelens naar kijk. Niet alleen omdat ik er mijn hele werkzame leven heb gewerkt, maar ik heb in de loods met het opschrift DAF in de beginjaren 50 veel kou geleden. Buiten onder het afdak van deze loods had mijn baas een paar stalen vaten zodanig laten veranderen dat er cokes in gestookt kon worden. Nu kon je daar eventueel een paar sleutels op leggen, anders bleef je aan het koude metaal plakken. Maar heel lang of dikwijls mocht je er ook niet komen, want dan zei hij "trek je jas maar voorgoed aan". Binnen vroor het en was je blij dat er wel eens een snijbrander aangemaakt kon worden. Toch heb ik het er meer dan 40 jaar volgehouden. Later gelukkig met centrale verwarming.


Datum: 23-08-2016
Naam: Gerard Rooijakkers  
img

De loods met DAF erop is de oude ROVALI timmerfabriek van mijn opa geweest. Die werd eind jaren twintig gedreven door mijn oom, Jan Rooijakkers. Midden jaren dertig is de fabriek verkocht aan Hub van Doorne, die daar is begonnen met het fabriceren van aanhangwagens. Er is nog een foto in de collectie waarop de eerste DAF-aanhangwagen is te zien.