EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1661

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

Peperkoekfabriek, Heezerweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Peperkoekfabriek. (1)

Beschrijving

Heezerweg 41, gebouwd in 1905. Bij de foto werd vermeld dat dit oorspronkelijk een woonhuis anex peperkoekfabriek was. Waren we dus niet afhankelijk van Peijnenburg. BHIC nr AE031-002234.


Geplaatst op

18-10-2005

Reacties:

Datum: 06-12-2005
Naam: Anne Troost  
img

In dit pand heeft in de jaren zestig Slopersbedrijf van de Put gezeten. In eerste instantie kon je er alleen maar sloopmatriaal kopen, zoals hout, dakpannen, oud sanitiar etc. Later toen vader van de Put het bedrijf aan de zoons over had gegeven zijn zij met nieuwe spullen erbij begonnen waaronder ook keukens, gereedschappen etc. .


Datum: 31-12-2005
Naam: Riet Deremaux  
img

De Peperkoekfabriek was eigendom van de Fam. van der Grinten.
Mijn vader, een neef van de familie, was er tot in de oorlog werkzaam als vertegenwoordiger.


Datum: 07-06-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v.Dommelen  
img

Na contact gehad te hebben met een familielid van mij komen we toch steeds tot de conclusie dat dit het pand is van bakker Teunis, later inderdaad van sloopbedrijf v.d.Putten, die eerst aan de overkant woonde. Bakkerij v.d. Grinten was verderop, langs de winkel was een oprit en de bakkerij was, denk ik, zo'n 10 m. naar achteren gebouwd.


Datum: 07-06-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ik weet dat verderop bakker Gino zat, schuin tegenover de Rozemarijnstraat. Vroeger kon je hier smorgens om half zes achterom al een krentebol halen, dat was pas een lekkernij. Als ik een echte bakker ruik denk nog steeds aan bakker Gino.


Datum: 17-01-2007
Naam: Hans Verheijen  
img

Dit klopt ik ben in mijn jeugdjaren veel in deze bakkerij geweest en volop mee langs de deuren in Stratum geweest. Ik kan me de Gino nog goed herinneren.


Datum: 28-02-2007
Naam: Anouschka Schutte  
img

Ik ben het niet helemaal eens met het commentaar van Anne bij deze foto. Het pand is dat van bakker Theunis (Annie d'n Tunnis) en de oprit die je ziet, leidt inderdaad naar een pand van van Putten, die daar eerst een slopersbedrijf had en later had zijn dochter (want hij had geen zonen) daar met haar man een sanitair- en keukenbedrijf (dit waren namelijk mijn ouders). Later heeft van Putten (mijn opa) het pand verkocht aan Peter Dorelijers, die nu nog steeds eigenaar is. De oprit heeft plaats moeten maken voor die twee grijze panden die nu op de Heezerweg staan en een beetje uit de toon vallen door hun moderne opzet. Ten tijde van de foto zat er een autobedrijf in het pand gevestigd. Het pand van Theunis is nu een pension/atelier Raku.


Datum: 28-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Anouschka, ik ken twee zonen van Putten die in Valkenswaard wonen. Namelijk Joop en Frans. In de jaren zestig bevriend met Hans Bust uit de Keldermanstraat en ik kwam daar ook wel, zij waren ook lid van de Vluchtheuvel.


Datum: 01-03-2007
Naam: Anouschka Schutte  
img

Anne, dat zijn de zonen van Gerrit van Putten, de broer van mijn opa. Zij woonden verderop op de Heezerweg (97); later is de familie naar Valkenswaard verhuisd waar ze allemaal in de Haagstraat woonden (12 kinderen had ome Gerrit).


Datum: 01-03-2007
Naam: Anne Troost  
img

Kijk dat brengt licht in de duisternis. Als wij met Joop en Frans meegingen, dan kwamen wij altijd bij de sloper terecht. Hoe dat kwam weet ik niet. Vandaar mijn kronkel in de gedachte.


Datum: 02-08-2014
Naam: Hans Weemaes  
img

Zo'n 33 jaar geleden heb ik nog in het bakkerij gedeelte gewoond (3 witte rolgordijnen op foto). Harrie was een vriend van mijn oom Frans de Groot, Harrie voelde zich wat eenzaam na de dood van zijn vrouw en vond het te stil. Via mijn oom te weten gekomen dat het te huur was, het was in gebruik als duivenkooi.
Er moest dus nogal wat aan gebeuren dus de stilte voor Harrie was inderdaad voorbij.
In de hal achter zat toen ook nog schildersbedrijf Johan Leenders.