EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16470

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Café Bonheur

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Café Bonheur aan de Geldropseweg. (1)

Beschrijving

Van 3 juli 1958 tot 22 mei 1961.


Geplaatst op

29-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Dit was naast de Stratumse Apotheek, dus nummer 3? Waar de Fiat staat is nu de halte van lijn 10.


Datum: 30-07-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

De apotheek zat op Stratumsedijk nr. 9. Om de hoek begon de Geldropseweg en op nr. 1 was een woonhuis, nr. 3 (vóór 1958 nr. 1a) woonde van 1945 tot 1972 de fam. Allers, met een winkel. Een bushalte op deze plaats heb ik nog nooit gezien (maar dat kan aan mij liggen). Kan het zijn dat het een heel ander nummer heeft of in het 2e stuk van de Geldropseweg stond? Ik kan het niet goed plaatsen. Graag verduidelijking.


Datum: 31-07-2008
Naam: Johan Vervest  
img

In de jaren 70 waren hier naast elkaar gevestigd apotheek, broodje Cor en de Riky's club.


Datum: 31-07-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Inderdaad no 7! Ik heb een foto gemaakt en zet die spoedig op EiB. Tussen de oude apotheek en dit pand zit inderdaad nog een café (de oude Allerswinkel in sporttrofeeën). De apotheek is intussen ook een café.


Datum: 31-07-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Ik heb niet goed uit mijn doppen gekeken, ik fietste er vanmiddag langs en jawel hoor Vic, je hebt gelijk. Er staat potverdorie een bushalte. Ik heb op de lijsten gekeken en waar ik door in de war was gebracht is, dat er op nr. 7 (de linkse deur) van 1958 t/m 1961 een Ján de Bruin heeft gezeten en op de rechtse deur moet nummer 9 staan. Dat is de bovenwoning. Sorry voor de slordigheid.


Datum: 31-07-2008
Naam: Vic van Lijf  
img

Marjo, misschien sta je nu wel op de foto!


Datum: 05-03-2012
Naam: P.J Scheepers  
img

Nu ik deze foto zie word alles weer duidelijk, de ramen die je achter de boom links ziet waren van mijn opa en oma. De meest linkse houten deur, daar heb ik nog nachtmerries van. Dit was namelijk de achterom van het linkse huis en tevens was er in die gang een zoldertje waar de stoelen van het café rechts werden opgeslagen. Ik moest als klein kind die houten deur open doen en dan naar achter hollen om te kijken of de poort open was. Broodje "Cor" zat in het pand van de fam. Scheepers. Het raam achter de boom was van de kleine huiskamer beneden. Achter had je een grote keuken. Boven had je een grote huiskamer, twee slaapkamers en een opkamer. Daarboven had je een grote zolder. "Ricky's club" zat toen in het pand van "Bonheur". De broodjesbar van Cor hoorde bij het pand van de fam. Scheepers (hij huurde dit).


Datum: 02-03-2013
Naam: Harry Gillis  
img

In mijn jonge jaren (ben nu 72) was ik een geregelde bezoeker van café Bonheur. Greetje (die o.a. deze foto geplaatst heeft) herinner ik me nog goed. Wij hadden veel "belangstelling" in haar. Overigens heeft er geruime tijd iemand achter de bar gewerkt, blond, die volgens mij ook Greetje heette. Ze had een "knipperlicht"-verhouding met een vaste gast t.w. Kees van Dorst , een bekende figuur destijds in Eindhoven. Hij was schilder en ook kunstschilder, stond vaak op de Eindhovense kunstmarkt. Zijn lijfdrank was: baco (bacardi/cola), destijds, ca. 1960, vrij uniek.


Datum: 27-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Hier wordt nergens gesproken over de korte tijd, net voordat Bonheur veranderde in Ricky´s club, ook toen al een ontmoetingsplaats was voor gays, net zoals uiteraard bij Ricky. Kan iemand dit bevestigen? Maar het was een vrij licht cafébedrijf, niet zoals bij Ricky, dat een meer besloten, intieme bar was.


Datum: 28-08-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Ricky en Theo kun je het niet meer vragen, Ze zijn beiden al jaren geleden overleden.


Datum: 28-08-2014
Naam: Johan Vervest  
img

In het zelfde rijtje was ook nog gesitueerd de Adonis Bar. Is echter ook al lang geleden ter ziele gegaan.


Datum: 28-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Ricky´s overlijden was me bekend, maar van Theo wist ik het niet, is dan niet zo oud geworden, kwam van Limburg, dacht ik. Theo was jonger dan ik. Zo wat naast Ricky´s club was er nog een gaybar: Adonis, later meer voor lesbiennes.


Datum: 28-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

De uitbaters van de Adonis-club waren de oudere Koos, die voorheen ook een schoonmaakbedrijf runde, en Chrisje, sympathieke, rustige jongen, afkomstig uit St. Oedenrode.


Datum: 29-08-2014
Naam: Greetje de Bruin  
img

In antwoord aan Harry Gilles (wiens naam ik mij nog zeer goed herinner) en Wim Roxs: Harrie, het klopt dat Kees van Dort een vaste klant was, hij had ook nog een muurschildering gemaakt boven de bar. Waar ik niets van weet is een blonde vrouw achter de bar, ik denk dat dit een vergissing is? Wim Roxs, in de tijd van Cafe Bonheur is het cafe nooit een ontmoetingsplaats voor gays geweest. Ik werd wél vaker opgehaald door gay vrienden die dan met mij samen naar de balletschool gingen. Een van hen was Frans Vossen, (een van mijn beste vrienden altijd geweest, tot aan zijn dood toe) hij was industrieel ontwerper en werkte voor een bureau rechts tegenover cafe Bonheur en tussen de middag kwam hij wel vaker een biertje drinken, misschien vandaar het misverstand. Vaste klanten waren Thieu Hezemans en zijn vriend Jacky Koot, Sjef Raven, Jan de Greef en Cor Sprengers om er zomaar een paar te noemen ...


Datum: 29-08-2014
Naam: Harry Gillis  
img

Greetje; leuk je ractie te lezen, hoop alles is ok met je. Die blonde dame achter de bar is geen vergissing, zij heeft ook nog gewerkt achter de bar van de Little One.
Alles zo beetje in de zestigerer jaren. Ik zat op kamers in de Heilige Geeststraat. De andere vaste gasten ken ik ook (behalve Jan de Greef). Het was overigens Tjieu Raven, hij is getrouwd geweest met mijn ex-verloofde (dat deed je nog in die dagen) Ann Soetens. Helaas is Tjieu al enige tijd overleden, aardige vent, type ruwe bolster blanke pit.


Datum: 29-08-2014
Naam: Harry Gillis  
img

Sorry: tikfout, niet ik zat op kamers in de Heilige Geeststraat maar de betreffende blonde bardame (heette ook Greetje). De vaste bezoekers in de Bonheur waren ook regelmatig te vinden in de bar Twenty One, Jo van Gestel was de eigenaar, in de Vrijstraat.


Datum: 30-08-2014
Naam: Greetje de Bruin  
img

Hallo Harry Gilles. Leuk ook om jouw reactie te lezen en ja alles goed met me. Ik leef sinds 1982 op de Balearen. Nu op het eiland Ibiza. Een Greetje (een andere dan ik) hebben we zeker niet in mijn vader zijn café gehad ... zeker weten (smile) De naam Ann Soetens komt mij ook bekend voor! Thieu Raven was de zoon van Sjef Raven ... of omgekeerd? Hij (de vader) staat op een van de foto's, ook van café Bonheur, die ik hier heb toegevoegd.


Datum: 30-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Greetje, ik heb jouw commentaar gelezen en ter harte genomen, ik ben wel eens in Bonheur gekomen, en er waren toen ook gay-vrienden of kennissen aanwezig. Vandaar mijn gedachten over wat ik schreef. Leuk om te horen in je laatste bericht, dat ook jij de zon bent gaan opzoeken en op Ibiza terecht bent gekomen. Ook ik en mijn partner wonen (sinds 1985) in het warmere zuiden, en wel op Gran Canaria.


Datum: 31-08-2014
Naam: Greetje de Bruin  
img

Hallo Wim Roxs! Dank je wel voor je antwoord. Leuk wat je me schrijft over jouw gayvrienden en kennissen in Bonheur. Waarschijnlijk waren zij niet zo openlijk gay als de gaymensen van nu en is het toen niet zo opgevallen. Mijn vader was niet zo erg modern wat dat betreft en had genoeg moeite met mij, zijn enige dochter of beter gezegd zijn enige kind, met mijn vele gayvrienden en buitenlandse artiesten en negers die ik af en toe mee naar huis bracht. Maar hij heeft uiteindelijk altijd goed gereageerd op mijn kleurijke vriendenkring (hij stuurt me nu, op dit moment een grote knipoog van achter een wolkje). Café Bonheur, was best wel een gezellig café met echte Eindhovenaren en ze organiseerden ook wel busreizen onder elkaar en gingen dan met z'n allen een dagje op reis. Giel Sengers was ook altijd van de partij. We hadden ook een jukebox en als er nieuwe muziek moest worden gekocht dan ging ik mee met mijn moeder naar Van Leest op de Demer. Hele discussies had ik dan met haar over de soort muziek. Bill Haley's Rock aroud the clock heeft me een kwartier gekost om haar te overtuigen maar toen de muziek bij ons in het café de jukebox uitknalde en iedereen begon te swingen heeft ze me daarna nooit meer tegengesproken. Ongelofelijk zo lang en eigenlijk nog maar zo kort geleden en alles wat er ondertussen is veranderd. Leuke herinneringen aan "the good old time" en een leuk initiatief "Eindhoven in Beeld", want ook al heb ik de halve wereld doorgereisd en woon ik sinds 1982 op de Spaanse eilanden "de Balearen". Ik voel me nog altijd een beetje Eindhovenaar.


Datum: 31-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Hi Greetje, die ervaring over de tijd kan ik met je delen. Inderdaad, alles als de dag van gisteren, en toch al zo lang geleden. En er is veel veranderd intussen. Ook ik blijf me een echte Eindhovenaar (origineel Woenselnaar) voelen. In de jaren 1975 tot 1993 woonden wij niet ver van jullie bedrijf, want ik runde toen hotel De Ridder, om de hoek op de Hertogstraat. Kan je je dat herinneren?


Datum: 03-09-2014
Naam: Greetje de Bruin  
img

Wim Roxs! Hotel de Ridder? Hertogstraat? Het klinkt mij heel bekend. Waarom stuur je niet wat foto's naar "Eindhoven in beeld"?  Liefst met jou zelf erbij!
=== Greetje, Wim heeft al heel veel foto's gestuurd. Om deze te bekijken klik hier. (Red.) ===