EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16467

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Vredeoord

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De bomen, Martha en de fritestent

Beschrijving

Bij het kappen van de bomen op Vredeoord ging een boom de verkeerde kant op. Martha staat op de achtergrond. Het jaar weet ik niet meer maar het zal net voor 1960 zijn geweest.
===Hans Vervoort schreef al eerder het volgende commentaar bij foto 4117: "Het patat-tentje op de hoek van Vredeoord was van de vader van Piet Zwerts. Piet runde de friteszaak verderop, hoek Pastoor van Arslaan en in dit patat-tentje was de zus van Piet, de baas. Martha, zoals ze heette, stond hier doordeweeks te bakken. Vrijdags 's avonds werd dit frites-barakske aangekoppeld aan een auto en verplaatst naar de wekelijkse Woenselse markt. Zaterdags na afloop van de markt werd het weer verplaatst naar hier."


Geplaatst op

29-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

Wat een mooie foto, spijtig van het drama wat daar plaatsvond. Inderdaad dit moet het einde zijn van het bewuste frites-tentje. Wat wonderlijk. Dit voorval kan ik mij niet meer herinneren. Weet u wat het assortiment was dat Martha daar aanbood? Frites met mayonaise of pikkels (picalilli), augurken (zure bommen), knakworst en dat was het. Het is jammer dat Martha niet beter in beeld staat. Toen mocht ze best gezien worden.


Datum: 31-07-2008
Naam: Willem Verstegen  
img

Ook de vader (met de hand in de zij) van Martha staat op deze afbeelding nogal terneergeslagen te kijken. Uiterst rechts staat een van de zonen van Manders, vroeger woonachtig in de Keldermansstraat.


Datum: 31-07-2008
Naam: Tini Schreinemachers  
img

Volgens mij was het frites met mayonaise. Voor het scannen nooit eerder gezien dat Martha ook op mijn foto stond. Ze had meestal lantaarntjes in haar oren!


Datum: 27-10-2008
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Heeft Martha toch nog geluk gehad dat ze geen patatten stond te bakken op het moment dat deze woudreus op haar frietkot viel. Ik vermoed dat dat te maken heeft met het gegeven dat haar buurvrouw Maria op de Puinhopen was en zij daar een goede verhouding mee had. Liep Martha ook niet altijd mee als bruidje in de processie naar Maria op de Puinhopen, of had ze het te druk met bakken?


Datum: 29-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Ik kwam in de jaren '60 veel bij Martha. Ze stond toen in het friettentje naast haar ouderlijk huis bij de Boschdijk / Pastoor van Arslaan. Haar broer Willy stond toen aan de Steenstraat met 'n frietkraam. Hij had 'n tweede frietkraam waar hij zaterdags mee naar de Woenselse Markt ging. De frietkraam van de Steenstraat verhuisde naar de Fruinlaan / Gerritsonlaan. Ik stond daar dan op zaterdag samen met de vrouw van Piet Zwerts, Franny, frietjes e.d te bakken. Piet had toen 'n frietkraam ergens in Mensfort.


Datum: 24-10-2010
Naam: Hans Smit  
img

Tja, een frietje van 25 cent en mayonaise van 5 cent. Vaak geweest op de terugweg van het wandelpark naar de Keyzerlaan, op woensdagmiddag. Alle kinderen om de beurt een frietstaafje, goed uitkijken dat je wel de grootste pakte. Wel veel te snel op...


Datum: 22-08-2017
Naam: Gerard Peeters  
img

Iedereen heeft het over een kwartje. Wij woonden in de PNEM-woningen op Vredeoord en onze vader had om de week "dienst", wat inhield dat hij bij zijn werk moest blijven. Wij gingen daarom vaak wandelen over onze eigen weg langs het spoor, langs café het Groenewoud over de zwarte pad, dus het onverharde Vredeoord naar de friettent van Martha. Wij als kleine kinderen hoefden maar 10 cent te betalen. Ben Martha later nog in een cafetaria tegengekomen in Nuenen en ze herkende me. Helaas is ze niet meer onder ons, de schat.