EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16462

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vestdijk. (6)

Beschrijving

De Vestdijk gefotografeerd vanaf de 6e verdieping van de Vestedatoren. Je zou het bijna de Vestdijkvallei noemen. Naarmate het groen voller wordt, zal de aanblik alleen maar mooier worden.


Geplaatst op

29-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-07-2008
Naam: Marianne van Hasselt-Hurkmans  
img

Wauw, fantastisch. Ik liep hier vroeger als kleuter, met mijn grootvader Piet Retera. Marianneke ga je mee wandelen van de Nieuwstraat tot het Hertog Hendrik van Brabantplein en aan de andere kant weer terug. Vaste verhaal: kijk daar, boven op de Paterskerk, die gouden Jezus heb ik ooit op de grond zien staan. Nu staat hij bijna zo hoog als de hemel. Ach, opa kijk nu eens?


Datum: 31-07-2008
Naam: Mitchell Maxwell  
img

Dit is nou de stedelijke ontwikkeling waar ik zo van houd! Wanneer straks de hoteltoren van Mandarin (75 m) en een toren (75 m) op het Meulen/Ansems terrein verrijzen geeft dat een indrukwekkend beeld van de Vestdijk!


Datum: 09-08-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik vind dit een stel blokkendozen zonder uitstraling. Jonge mensen denken hier waarschijnlijk anders over want zij hebben alle prachtige panden die zijn afgebroken (en dat zijn er veel te veel) nooit gezien.


Datum: 09-08-2008
Naam: Marianne van Hasselt  
img

Lieke, ik vind het ook niet mooi. Denk maar eens aan die mooie huizen vooraan op de Vestdijk. In onze tuin staat nu de ABN-bank. Het mooie gezicht op de Paterskerk, doorblik naar het Augustinianum. Het begon al met de bouw van de toenmalige Grand Bazar. Wij keken vanaf de hoek van de Nieuwstraat tot voorbij Hotel Atlanta op het 18 Septemberplein. Wat doe je eraan? Ik heb nog mee gedemonstreerd tegen de afbraak van het gemeentehuis in de Rechtestraat. Ik noem het het "Wittesyndroom".


Datum: 09-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inderdaad wordt er veel afgebroken maar het is niet per definitie altijd een verslechtering. En over deze foto zullen de meningen erg uiteenlopen. De oudere generatie denkt aan hoe het was en vindt het veelal maar niets die moderne gebouwen. Jonge mensen weten niet hoe het was en kunnen niet vergelijken. Zij hebben echter wel een mening over de stad en zijn stedelijke ontwikkeling, zoals Mitchelll schrijft. En dat is hun goed recht. Laat ze hun mening geven, dat is de charme van de site. Mijn mening over deze mooie foto: als je erlangs rijdt, heb je geen idee dat het er van boven zo fraai uitziet.


Datum: 16-09-2008
Naam: Albert Bockholts  

Ik ben het wel met Lieke eens. Die eenvormige bouw, het lijken wel fabriekspanden. De andere kant is, het doet wel grootsteeds aan. Maar ja, ik ben sinds 1959 uit Eindhoven weg en heb niet alle ontwikkelingen meegemaakt. De tijd dat op nr. 20 onze huisarts Goedemans woonde en dat aan de oneven zijde, op de hoek van de Kanaalstraat en de Vestdijk het pand Passtoors lag, en daarnaast het Wit-Gele Kruis was gevestigd dat door geweldige Duitse nonnen gerund werd, tja die tijd is nou eenmaal voorbij!