EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16320

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Geraniumstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

H Hart MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
H.Hart MULO, Geraniumstraat, klas 4.

Beschrijving

Bovenste rij van links naar rechts: Corry Tollenaar, Elly Rooyakkers, Len Luyten, Greet de Neve, ??, Wil Carpay, Riet van Lith, dhr. Van Engeland, Joop Roelands, Jenny Scheepers, Ricky Gudde, Nel Sarbach, Ria Nijsen, ??, Maria Flapper, ??. Voorste rij van links naar rechts: ??, ? Carpay, Corry Jansen, Riky van Heugten, Marietje Nillesen, Diny Nillesen, ? Dekkers, Toos van de Wiel, Franca van Mierlo, Jeanne Dietz, Tineke Marquet, Lucy Snoeren, Pieternel de Beer.


Geplaatst op

16-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-08-2008
Naam: Corrie de Tollenaer  
img

Leuk. Dit is inderdaad onze klas. Ik heb deze foto overigens zelf. Aanvulling: het is Joke Roelands. Naast Ria Nijsen staat Carolien Sanders. Voorste rij: eerste is Wiesje ..., daarna (ik dacht) Jacqueline Carpay (zusje van Wil). En het is Henny Dekkers. Het was een kleine school met toen misschien maar vier klassen. Later werden het er meer. Bedankt Lenny. Heb je nog meer foto's?


Datum: 15-08-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Deze foto moet toch te dateren zijjn. Als er maar vier klassen waren, dan moet het begin jaren vijftig zijn geweest. Ik ben in 1955 naar die school gegaan en toen waren er al veel meer klassen. Van de eerste klas waren er toen drie. In 1951 is het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen, zie foto 11064, met toen nog als hoofd Jo van Agt.


Datum: 15-08-2008
Naam: Corrie de Tollenaer  
img

Volgens mij was in 1951 zr. Franciscus hoofd (zie foto). De eerste klas stond o.l.v. zr. Cornelia, de tweede klas werd geleid door zr. Jacqueline, juffrouw Van Agt had groep 3. Toen de zusters weg waren, kwam de heer Van Engeland als hoofd. Verdere docenten waren: juffrouw Metsemakers voor Engels, juffrouw Copray voor Frans en juffrouw Schweers voor Duits. Ik kwam in 1951 op school. De heer Hendriks gaf handel, juffrouw Van Agt gaf boekhouden.
De klassenfoto van de 4e klas moet dan uit 1954 zijn. Wiesje ... is Wies Strijbosch.


Datum: 28-10-2008
Naam: Caroline Sanders  
img

Deze klassenfoto is van het eindexamenjaar, dus de vierde klas, gemaakt in 1955. Dat was inderdaad het eerste jaar dat de heer Van Engeland hoofd van onze school was, nadat de zusters het jaar daarvoor afscheid hadden genomen. Bedankt Corry, dat je nog wist wie ik was en de moeite hebt genomen om enkele namen in te vullen. Dankzij Ria, die naast me staat op de foto, heb ik alle namen op een rijtje. Zij had ze nl. allemaal achterop haar exemplaar van deze foto staan. Ik heb ook nog ergens een foto van de derde klas, maar daar moet ik naar zoeken.


Datum: 24-01-2010
Naam: Joke Roelands  
img

Ik vind het reuze leuk onze eindexamenklas terug te zien. Ik kende bijna alle namen nog uit mijn hoofd. Het meisje op de bovenste rij als laatste is Greetje Staal, zij woonde vroeger in de Boerhaavelaan. Ik heb het altijd een leuke school gevonden en ben er met plezier naartoe gegaan. Ik hoop eens een keer een mailtje te krijgen van iemand uit de klas.


Datum: 24-01-2010
Naam: Len van den Berge-Luyten.  
img

Joke, hartstikke leuk een levensteken van je te zien. Stuur je e-mailadres,dan laat ik iets van me horen. De tijd dat we dagelijks met ons clubje naar school fietsten, zal ik niet vergeten. Het was een mooie tijd.


Datum: 25-01-2010
Naam: Corrie Dirkx - de Tollenaer  
img

Ik blijf alles volgen. Groetjes aan jou Joke en aan Carolien en Lenny. Misschien wordt het toch nog ooit een reunie!?


Datum: 02-03-2010
Naam: Elly Janssen -Rooyakkers  
img

Lest best denk ik maar. Ik ben per toeval op deze pagina verzeild geraakt en vond hier de klassenfoto. Leuk om dit alles nog eens te kunnen bekijken. Helaas ken ik (leeftijd!) niet alle namen meer. Ik zou het leuk vinden op de hoogte te worden gehouden en eventueel eens een mailtje te kunnen ontvangen en sturen. Goed initiatief.


Datum: 08-12-2010
Naam: Gerard van de Wiel  
img

Mijn zus Toos van de Wiel is op 4 juli 2006 overleden. Zij woonde toen weer in Eindhoven, na eerder in Geldrop, Schijndel en Den Bosch gewoond te hebben. Zij was gehuwd. Na de mulo heeft ze een verpleegopleiding gedaan en heeft altijd als (hoofd)verpleegkundige gewerkt. Hoofdzakelijk in Den Bosch.


Datum: 12-06-2012
Naam: Greet Raaijmakers - de Neve  
img

Leuk om op deze manier het verleden weer op te halen. We gingen altijd gezamelijk naar school: Joke kwam mij (Greet) ophalen, daarna Len, daarna Corrie en vervolgens Elly. Op de fiets, soms te voet en ooit op rolschaatsen. Het was voor mij een hele fijne tijd. Hopelijk komt hier een reünie uit voort. Zou heel bijzonder zijn.