EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16106

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Brandstoffen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Een kannen-wagen met olie drums, 1959.

Beschrijving

Uit de tijd van de Etos 1959, een kannen-wagen. Nog in de tijd dat er ook al tankwagens waren. Het depot lag toen aan de Bezemstraat.


Geplaatst op

17-06-2008

Reacties:

Datum: 18-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Met een ETOS oliewagen gingen wij de klanten af om de 200 liter drums te vullen, mijn maat Evert Smits zit achter het stuur.


Datum: 25-12-2009
Naam: John Van Der Kruis  
img

Ik heb veel herinneringen aan Etos. Mijn vader heeft er lang gewerkt, eerst in de kolen later huisbrandolie. In de schoolvakantie ging ik vaak met hem mee en kreeg ook koffie in de kantine in de Koenraadlaan. De tankwagen stond altijd langs ons huis. Vaak moest ie 's-avonds en ook wel eens 's-nachts op pad als er iemand in de kou zat. Misschien kent iemand hem nog, Harrie van der Kruis.


Datum: 25-12-2009
Naam: Jurrie Hofs  
img

Jazeker ken ik Harrie. Hij was als ik me niet vergis chauffeur op de hbo1 brandstofwagen. En ik dacht dat dit een DAF was met een grotere tank ong. 10.000 liter. Want de rest waren Commers met 3000 of 4000 liter.


Datum: 27-12-2009
Naam: John Van Der Kruis  
img

Ja klopt precies, hij was inderdaad de chauffeur van de hbo1, het wagennummer was volgens mij 361. Af en toe reed hij ook wel eens met een Commer, was dat geen petroleum?


Datum: 04-01-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Harrie v/d Kruis kan ik me goed herinneren maar een Daf tankwagen niet, de kolenwagens waren Bedfords. Ook Wim Hugers was een oliewagenchauffeur. De namen beginnen te komen, er liggen er nog wat op mijn tong maar het komt er maar niet uit.


Datum: 04-01-2010
Naam: Jurrie Hofs  
img

In mijn tijd 1964-1966 had je nog een tweede chauffeur op de hbo1-wagen. Dat was de bekende bromfietshandelaar Puck v. Heeswijk die bij de Oude Toren woonde. In die tijd waren er veel touringcarchauffeurs die zomers bij Wim van Dijk reden en in de winter bij de ETOS. Namen: Bert Waterschoot, Sanders van Gelderen, V.d. Schoor en Heesakkers deze mannen reden op de Commers.


Datum: 05-01-2010
Naam: Harrie van der Kruis  
img

Hallo Jurrie. Ja ik ben Harrie, de oudste zoon van Harrie van der Kruis en de broer van John. Wat leuk dat je nog zoveel namen kent uit de Etos-tijd. Ik ken al de namen die je noemt niet allemaal, maar een paar roepen toch herinneringen op. Zeker Puck van Heeswijk. Die vele jaren een collega was van mijn vader en het samen buiten het werk ook goed konden vinden. Puck kwam ook regelmatig bij ons over de vloer toen wij nog op de Heezerweg woonden. Als ik het me goed herinner, hebben ze samengewerkt tot aan het einde van de Etos. Mijn vader heeft toen nog een tijdje bij Eindhovendse Olie Centrale gewerkt als tankautochauffeur. Hoe het met Puck en de andere chauffeurs nadien is gegaan, weet ik helaas niet. Het klopt dat er chauffeurs waren die in de zomermaanden op de touringcar reden. Ik herinner me ook een bijnaam van een Etos-collega die ze de snikkel noemden en een chef die De Wijs heette.


Datum: 11-01-2010
Naam: Jurrie Hofs  
img

Nog wat namen zoals Martien Senders, Harrie Bohmer, Paul Verleg en zoon, Hooymans dhr. Rijks, Harrie ...... was daarvoor broodbezorger geweest en een kantoorbaan bij kolen en olie. Ben medio 1966 na oproep voor de dienstplicht ontslagen bij de Etos. In dit jaar heeft mijn broer Jos ook nog een tijdje daar alleen in de olie gewerkt.


Datum: 11-01-2010
Naam: Harrie van der Kruis  
img

Hoi Jurrie. De naam Paul Verleg ken ik ook. Dat zijn zoon daar ook gewerkt heeft, weet ik niet meer. De Rijks zegt me ook wel weer wat. Ook de naam van Tiny Valkenburg is me weer te binnen geschoten. Die zat volgens mij ook op kantoor. En ja in 1966 was ik zeven.


Datum: 17-09-2011
Naam: Thea Keurentjes  
img

Ad Pluijm, was dat Evert Smit, de chauffeur uit Strijp, die later het café had aan de Zeelsterstraat?


Datum: 18-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat is hij helemaal, Thea, maar dat café was volgens mij van zijn vriendin. Het waren twee zusjes die het runden. Ik ben er ooit wezen stappen.


Datum: 19-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Die Evert Smits, heeft die ook bij Van Dijk in Geldrop gereden?


Datum: 20-04-2015
Naam: Ad Pluijm  
img

Het enige dat ik verder weet van Evert is dat hij op de touringcar is gaan werken. Waar weet ik niet.


Datum: 20-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Ok Ad bedankt, dan is dat Evert. Ik heb met hem bij Jac van Dijk gewerkt, af en toe naar Spanje als mijn maat thuis was, hartstikke mooi.


Datum: 20-04-2015
Naam: Jurrie Hofs  
img

In mijn tijd waren de chauffeurs op de kleine tankwagens seizoenwerkers, zomers op de touringcar van Oostende naar Italië en in de winter bij de Etos.


Datum: 20-04-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Dat café op de hoek Theresiastraat - Zeelsterstraat was de ELGO Bar.


Datum: 21-04-2015
Naam: Ad Pluijm  
img

Klopt helemaal Johan, en Jurrie klopt ook. Ik werkte in de winter bij de Etos en in de zomer bij Parka Plex.


Datum: 22-04-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Dan moet jij Jan Lemmens ook gekend hebben.


Datum: 22-04-2015
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat is een kameraad van me geweest tot zijn tragische dood.