EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1591

Bijdrager:

Jaar:

1996

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Vestdijk

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

City Garage

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vestdijk 145, de Cito-garage? Nee city!

Beschrijving

Dit is Vestdijk nr. 145 in 1996. Daarin werd toen een overdekte markt gedoogd. Het pand bestaat nog steeds en ligt tegenover de trijpfabriek van Leo Schellens. Is dit mogelijk de vroegere Cito-garage, of stond die hier links van ? (RHCe 0008429)


Geplaatst op

14-10-2005

Reacties:

Datum: 14-10-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Dit was ooit de ingang van de Citygarage. Cito is wat moderner maar vooral bekend als Citotoets.
In navolging van Wil O-de ik ook terwijl ik had moetem Y-en.
De hal is niet meer bereikbaar door deze ingang. Er staat achterin een muur.


Datum: 14-10-2005
Naam: Anne Troost  
img

Volgens het RHC site bouwvergunningen heeft autobedrijf De City in 1928 aan de Vestdijk 143 een garage met 3 bovenwoningen gebouwd. Het kan dit pand dus wel zijn misschien een omnummering geweest. Ik zelf weet dat het pand Vestdijk 133 ook van De City is geweest, dat is inderdaad het pand iets meer naar Dommel wat een eindje terug staat. Ik zie nog de blauwachtig gekleurde bussen (Magerius Deutz) voor op het terrein staan. Toen De City hier was verdwenen zat Auto Prominent in dit pand met zeer exclusieve wagens (Ferrari etc), Ik ben er toen weleens met mijn zoon binnen geweest die was gek van dat soort auto's (wie niet) hij mocht toen van een van de verkopers in zo'n knalrode Ferrari zitten terwijl hij de moter liet loeien, je had dat gezichtje moeten zien.Nu zit er volgen mij een winkel in matrassen in.


Datum: 29-01-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

In Eindhoven hebben ook bussen met de naam Cito gereden. Deze waren van de fam.van Oosterom, zij hadden ook taxi's. Deze bussen waren touringcar's. Ik heb er als kind tussen 1947 en 1952 een ritje mee mogen maken i.v.m.het huwelijk van de dochter van Bep van Oosterom en Piet Hollander(s). Deze hadden een textielwinkel in de Laagsraat tegenover Cafe DE KLEINE MAN. De winkel werd geopend bij het huwelijk. Bep haar ouders hebben een pand gehad op de hoek van de Markt en Nieuwstraat. Dit pand kan misschien het Boexpand zijn. Wit gebouw met een hekwerk er voor. Ben daar met een kind van Bep en Piet wel eens geweest. Ik woonde in jaren in de Laagstraat naast Jan van Erp, beter bekend als Patat van Erp.


Datum: 29-01-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Fam. van Oosterom heefy inderdaad ook een taxibedrijf gehad in de Rivierstraat op nr. 2. Wij woonden toen op nr. 10 en ik heb als kleuter nog al eens met Jef Vialle (Vialle Autogas ), die daar chauffeur was, onder de taxi's gelegen. Dat was dus in de jaren '60.


Datum: 08-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Even nog een opmerking over bovenstaande. Het taxibedrijf in de Rivierstraat was van Cor van Oosterom en dit was een neef van de Van Oosterom, die de City bestuurde. (info Jef Vialle)


Datum: 10-06-2006
Naam: Sierd Loman  
img

Naast Vestdijk 133, waar de werkplaats en parkeerplaats van De City was, is dit pand oorspronkelijk Garage De City. Helemaal in de uiterste rechterbovenhoek is te zien dat er een lichtreclame op het dak stond. Daar stond op Magirus Deutz. Oprichter de heer Boon van de oorspronkelijke Stadsverkeersdienst (later De City) had een hechte band met de firma Kraftwerk Hoogeveen. Deze carrosseriebouwer was tevens importeur van Magirus Deutz chassis die het bedrijf verder opbouwde als stads- en lijnbussen. De City had twee bussen (de nummer 37 en 38) voor tour doeleinden. Van Oosterom's Cito Tours was een kleinere speler in het florerende touringcarwezen van Eindhoven. Bekende bedrijven waren van Arnold, Jacques en Wim van Dijk, Jac Indekeu en W. de Kruijff, waarvan een aantal ook het VIPRE vervoer voor Philips verrichtten.


Datum: 12-06-2006
Naam: Willie van Tilburg  
img

Beste Hans hartelijk dank.


Datum: 12-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Bijna goed Willy zie foto 4624.


Datum: 12-06-2006
Naam: Willie van Tilburg  
img

Ik kan mij vergissen maar ik dacht dat hier in 1950 ook een kruideniers grossierderij van Sol en de Vries heeft gezeten.Die kwam bij ons levensmiddelen afgeven, eerst nog met paard en wagen, iets later met een vrachtauto.Weet hier iemand misschien nog meer van ?


Datum: 29-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik kan me nog herinneren dat hier de stadsbussen in stonden, in de tijd dat ze nog met de Magirus Deutz reden. Ik ben er dikwijls gaan kijken omdat ik het een prachtige bus vond. Ik kijk op elke foto naar de techniek die er in die tijd was, zoals de dragline in de tijd van het dempen van de stadsgracht. Prachtig vind ik dat.