EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1590

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Vestdijk/Bleekstraat*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hertog Hendrik / Hotel Royal / Mei Ling

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Bleekstraat - Geldropseweg

Beschrijving

Hoek Bleekstraat - Geldropseweg met op de hoek het bekende Hotel Hertog Hendrik, zoals dat ook te zien is op foto 269. Verderop rechts staat de Citogarage (na het hoge gebouw) en wat verder links (buiten beeld) staat de gebouwen van Leo Schellens Trijpfabriek. Een goed overzicht van dit geheel vindt u op luchtfoto op foto 424. Of de voormalige Citogarage nu het hoge gebouw plus achterliggend gebouw was, danwel de enkele panden verderop gelegen bedrijfshal (die iets van de weg af ligt) is nog niet geheel duidelijk.


Geplaatst op

13-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-10-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Ik dacht dat er een onderdoorgang was, maar met zekerheid kan ik het niet zeggen. Het was in ieder geval in dat hoekje van de foto. Misschien dat iemand anders er wat over kan vertellen.


Datum: 09-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans , tikfoutje? Cito-garage moet m.i. zijn City-garage. De Cito-garage van Cees van Oosterom was destijds volgens mij op de Mecklenburgstraat.
=== Inderdaad fout zie mijn commentaar bij foto 5464 maar geen typo maar denko===


Datum: 23-02-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Als je het over de Bleekstraat hebt dan moet je zeggen dit is de Grote Bleekstraat en na de Citygarage de eerste straat rechts zat vroeger een Postkantoor en dat heette de Kleine Bleekstraat, in dat hoge gebouw woonde de Fam. Staals en die hadden daar toen de Magirus Deutz garage.


Datum: 23-02-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Ik heb vaak het idee dat op oude ansichtkaarten als deze de wolkenpartij er in geschilderd of geretoucheerd is.
+++Retouche is van alle tijden. Ook op digitale foto's is ooit een wolkenpartij nodig.+++Hans


Datum: 23-02-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Doordat er een Kleine Bleekstraat is gekomen veranderd de naam van de Bleekstraat niet. Dezelfde fout wordt gemaakt na de invoering van de zomertijd in de winter gaat de klok terug naar normaal.


Datum: 22-08-2007
Naam: J.A.H.Boon  
img

Helaas moet ik Dhr. Joop van Kampen corrigeren.
De City garage was van H.J.P.Boon en Dhr. Staals werkte voor Dhr. Boon. Mijn Oom had o.a. de vertegenwoordiging van Magirus Deutz en die was ondergebracht in Hoogeveen onder de naam Moter Kracht NV.


Datum: 21-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Naar mijn idee, is dit ongetwijfeld Hotel Royal en NIET Hotel Hertog Hendrik, want dat lag aan de overzijde op de hoek aan de Hertogstraat., het veel latere India Restaurant TOUCH OF INDIA. Tussen 1975 en 1992 runde ik er zelf schuin tegenover in de Hertogstraat ook een hotel met de naam DE RIDDER. <<< Wim kijk eens naar foto 269 (red.) >>>


Datum: 21-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Dank je wel, geachte redactie. Het is het bewijs dat ik gelijk heb dus, na het zien van foto 269... <<< Wim, heb jij echt ALLE commentaren bij foto 269 gelezen? Als jij nu nog durft beweren dat dit pand niet Hertog Hendrik heette, terwijl het met GROTE letters op de gevel staat dan geef ik het op. De ansichtkaart heb ik zelf in bezit en is afgestempeld 1935. (Peter) >>><


Datum: 21-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Beste Peter, Zie s.v.p. mijn commentaar bij de foto nr. 269.


Datum: 25-08-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

In deze tijd van neoliberale privatisering is het moeilijk je voor te stellen hoe er 50,60 jaar geleden werd gesproken en gedacht over de Citygarage, thuisbasis van hzt Eindhovense Openbaar Vervoer, dat helemaal niet openbaar was, maar in particuliere handen. In die tijd vond men dat zulke voorzieningen van algemeen nut in handen van de overheid moesten zijn en het feit dat dat in Eindhoven een particulier bedrijf was is zelfs onderwerp van een radioprogramma over Eindhoven geweest. Gas en electriciteit, ophalen van huisvuil en het toen bekende putjesscheppen behoorden allemaal tot de gemeentelijke verantwoordelijkheden. De riolering is nog niet geprivatiseerd, daar valt zeker niet veel aan te verdienen en dat mag de gemeente dus wel houden.