EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15882

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Accordeon Orkest De Lichtstad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Accordeonorkest de Lichtstad.

Beschrijving

Accordeonorkest de Lichtstad is opgericht door Ferry de Kort. Hij was ook mijn muziek leraar. De foto zal omstreeks 1955 zijn genomen. Enkele namen: aan de piano: F. de Kort, mej. Ch. Bakermans. 1e rij v.l.n.r.: Klaas Gaikema, Henny de Kort, verder ??. 3e rij v.l.n.r.: Corry Gaikema, later gehuwd met Wim Leenen, een paar plaatsen verder naar rechts de tweelingzussen Brouwers of de Brouwers. Wie kan dit verder aanvullen? Achter de drums, naast de drummer: Tom Kuyten.


Geplaatst op

26-05-2008

Reacties:

Datum: 26-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Bij ons in de straat op nr. 2 in de Benoitstraat woonde de familie Czimmerman. Ik weet dat Carla en Peter bij een accordeonorkest waren maar of het dit orkest was weet ik niet.


Datum: 10-05-2009
Naam: Henny de Vries  
img

Ik heb zelf in het accordeonorkest van Ferry de Kort gezeten, maar dan hiervoor, bij Dizzy Fingers. Wat ik wel bijzonder vind, is de naam van Henny de Kort tegen te komen . Haar vader was toen mijn leraar en mijn ouders en het echtpaar De Kort waren bevriend. Hun dochter is vernoemd naar mij en dat doet me, nu eigenlijk pas, zeer veel deugd . Toen had ik er nog niet zo'n erg in. Ik weet niet of ze dit ooit van haar ouders gehoord heeft, maar ik vind het wel leuk.