EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15790

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Gerard Noodtstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips woningen na de oorlog

Beschrijving

Juist na WOII bouwde Philips deze woningen tussen de Noord Brabantlaan en de Bredalaan in Strijp. Met betonbalken die de plafonds dragen, dus deels al pre-fab. Met een stalen voordeur en stalen kozijnen. En een vaste trap naar de zolder. En twee kleine badkamertjes, een met een douche en een met een wastafel. En natuurlijk een kamer en-suite met schuifdeuren. De huizen staan er nog steeds, hoewel de meeste inmiddels behoorlijk zijn gemoderniseerd (nieuwe voordeuren, nieuwe kozijnen met dubbele beglazing enz.). De woningen op de foto staan (als ik naar de Theresiakerk op de achtergrond kijk) in de Gerard Noodtstraat. Overigens is het jaartal een gok.


Geplaatst op

15-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-05-2008
Naam: Paul Lintermans  
img

Deze woningen zijn van 1946 t/m 1948 gebouwd i.o.v. de Vereeniging Volkshuisvesting. De architect was Brinkman en Van den Broek en de aannemer Aafjes en Riezenkamp. (Gegevens ontleend aan het archief van Domein)


Datum: 16-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ik weet nog goed dat deze woningen gebouwd zijn, vlak na de oorlog. Waren dit niet de zogenaamde polynormwoningen? Een broer en een zus van mijn moeder hebben in deze woningen gewoond, in de Ant. Moddermansstraat en de M. Kemperstraat als ik me niet vergis. Vooral de douche was een luxe en ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst van m'n leven onder de douche mocht bij mijn tante! Wat een uitvinding was dat. Heel wat anders dan de teil in de keuken op zaterdag. Ik kan me niet herinneren dat er schuifdeuren waren in de huiskamer, het was naar mijn idee gewoon een grote kamer, zeker voor die tijd.
===In die straten staan deze zelfde woningen, dat klopt. Maar het zijn geen polynormwoningen, kijk daarvoor naar o.a. foto 10324. = Frans===


Datum: 15-06-2009
Naam: Wim Tielen  

Ik denk niet dat dit de Gerard Noodtstraat is. Of de foto is gespiegeld. Aan die zijde van de straat was geen gras met bomen, wel aan de overkant. ik heb hier zelf 19 jaar gewoond van mijn geboorte tot aan mijn diensttijd. Goede herinneringen aan deze buurt en dan heb ik het over de tijd 1949-1969.


Datum: 19-08-2009
Naam: Erna Elzenaar-de Ruiter  
img

Mijn opa en oma (Zweep) woonden in de Gerard Noodtstraat op nummer 18 en zijn daar pas begin jaren 70 weggegaan; in dat huis ben ik in 1955 geboren, omdat mijn ouders inwoonden bij mijn opa en oma. Ik heb er als kind ook heel veel gelogeerd en herinner me maar al te goed die stalen voor- en achterdeur. Vooral de achterdeur vond ik als kind heel zwaar om open te duwen, maar het kleine raampje in de voordeur, dat open kon, vond ik reuze spannend. Aan die kant van de straat waren geen voortuintjes; aan de overkant (oneven nummers) volgens mij wel. Een zus van mijn oma (mijn oud-tante dus) woonde op nummer 19 en in mijn herinnering hadden ze daar wel een voortuintje. Wat zou ik het leuk vinden om nog eens binnen te kunnen kijken in mijn geboortehuis, maar wat zal het er in de loop der jaren veranderd zijn.


Datum: 05-11-2010
Naam: Roel de Ruiter  
img

Ik heb 1948 tot mei 1957 op nr 7 gewoond. Ik heb daar ook foto's van, die ga ik opzoeken en publiceren.
Dan zal ik nog wat meer vertellen over ons gezin: vader Jack, moeder Annie en zonen Roel, Tom, Peter en Luuk de Ruiter.


Datum: 21-11-2010
Naam: Rene van Stekelenborg  
img

@Wim Thielen Dit is inderdaad niet de Gerard Noodtstraat. De foto is ook niet gespiegeld. Qua huizen met voortuinen klopt de zijde wel. Maar bomen hebben inderdaad nooit aan deze kant gestaan. Bovendien heeft de overzijde, als de foto gespiegeld zou zijn, geen tuinen, maar een gelig stoepje. En, in de Gerard Noodstraat zitten de voordeuren en doucheraampjes rechts, het woonkamerraam en het balkon links.


Datum: 30-04-2011
Naam: Ben van der Velden  
img

Dit is gewoon het Hugo de Grootplein richting Bredalaan. Of ik moet mij wel heel sterk vergissen.