EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15667

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg 54 e.v.

Beschrijving

Even voor de sloop.


Geplaatst op

29-04-2008

Reacties:

Datum: 30-04-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is het stuk tussen de Kersenstraat en de Pruimenstraat. De 'nieuwe' huizen nrs 52, 50 etc. zijn in de plaats gekomen van de fabriek van Derk Meerstadt foto 343.


Datum: 02-09-2008
Naam: Elly Korenman-Thönissen  
img

Wij hebben vroeger op de Broekseweg 125 gewoond, heb daar misschien een foto van. Wij woonden tussen Sanders en Raats, voorheen Van Poppel. Ik zou het heel leuk vinden, zelf hebben wij geen foto's daarvan.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

'n Niet al te snelle reactie, sorry, maar ik zie deze reacties nu voor 't eerst. Elly, even 'n vraag aan jou, ben jij de oudere zus van Reny Thönissen. Als dat klopt hebben wij, jij en je zus Reny, mijn zus Beppie, helaas veel te vroeg overleden, (van jouw leeftijd) en ik van Reny's leeftijd (nu bijna 64) samen in één klas gezeten bij juffr. Van Rooy. De helft klas 4, jij en mijn zus, de andere helft klas 2, je zus Reny en ik. Wij woonden destijds in de Pruimenstraat, zaten in de Houtstraat op de lagere school. De huizen op deze foto kan ik me nog heel goed herinneren. Op de hoek van de Broekseweg-Pruimenstraat was 'n bakkerswinkel, de familie Heynen. Ik kreeg als ik er een boodschap moest doen altijd 'n lolly van mevr. Heynen. Misschien daardoor wel zo'n goede herinnering.


Datum: 25-07-2009
Naam: Elly Korenman  
img

Hallo Ria, het klopt dat ik bij juffrouw Van Rooy, of was het juffrouw De Laat, in de tweede klas heb gezeten. Maar de naam Beppie de Turck zegt mij niets. Nou is dat al héél lang geleden en misschien kent ons Rheny jullie nog. Dat zal ik haar vragen. Ik ken daar in de buurt wel een Beppie Stroek. Misschien kende jij haar ook.


Datum: 26-07-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Hallo Elly, even 'n misverstand uit de weg helpen: jij en mijn zus Beppie Stroek, sorry dat ik de naam er niet bijgezet heb, jullie zaten samen in de 4e klas, je zus Rheny en ik samen in de tweede klas. De twee klassen waren samen gevoegd in één lokaal, dus twee rijen tweepersoons bankjes van klas 4 en 2 en inderdaad bij juffr. Van Rooy. Ik heb alle rapporten van mij en mijn zus bewaard, vandaar dat ik zeker weet dat het juffr. Van Rooy was, door haar naam onder de rapporten. Zij was al wat ouder, zo tussen de 55 en 60 jaar, misschien wel ouder, heel aardig en ze sprak met nogal veel consumptie. Je zegt dat het lang geleden is, nou dat klopt, bijna 'n mensenleven. Mijn zus Beppie is in januari 1985 op 41-jarige leeftijd aan leverkanker overleden. Zij was getrouwd en had twee kinderen, tweeling, jongen en meisje. In juli 1953 zijn wij naar Tongelre verhuisd en daar gingen wij resp. naar klas 5 en ik naar klas 3. Na de lagere school heb ik in de Houtstraat nog 3 klassen ULO gevolgd, waarna ik bij Philips het grote geld ben gaan verdienen. Ja, where else?


Datum: 26-07-2009
Naam: Elly Korenman  
img

Ria, heb net ons Rheny gebeld en die kan zich jou herinneren. Ze dacht nog ooit bij jou thuis geweest te zijn en dat ze bij jullie een appel of pruimeboom hadden, en die geplukt te hebben, klopt dat? Nu weet ik dat het de vierde klas was inderdaad bij juffr. Van Rooy, die was inderdaad al wat ouder en nu zijn we zelf zo oud. Heet jij nu De Turck, want dat snap ik even niet, want Beppie heette Stroek? Heel erg dat ze zo vroeg gestorven is en dan twee jonge kinderen. Ik kan ze me nog vaag herinneren, maar jou niet. Woonden jullie t.o. Anja Beurskes?


Datum: 26-07-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Elly, om met jouw laatste vraag te beginnen, nee, wij woonden niet tegenover Anja, ik meen dat zij aan 't eind van onze straat woonde, aan de rechterkant, oneven nummer. Wij woonden op nr. 17, vanaf de Broekseweg aan de rechterkant, door het bochtje naar rechts, dan het derde huis. Ik meen ook dat wij 'n pruimenboom in de tuin hadden, maar of Rheny daarvan geplukt heeft weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik 'n paar maal bij jullie thuis geweest ben, jullie woonden aan de linkerkant, daar waren 'n paar huizen met 'n voortuin, ik meen dat jullie in een van die huizen woonden.
Ik heet met mijn meisjesnaam de Turck, geb. 18-8-1945. Mijn zus heette Stroek, geb. 9-2-1943. Mijn moeder is 1942 getrouwd met Louis Stroek, Beppie's vader. Die man is overleden op 1 jan. 1944, door zware mishandeling bij verhoor door "Duitsers". Hij zat nl. in het verzet. Mijn zus was toen slechts 10 maanden oud. Later is zij hertrouwd met Jan de Turck, mijn vader, ik heb ook nog 'n jongere broer. Dus mijn moeder was al jong oorlogsweduwe. Toen mijn zus overleed, waren haar twee kinderen 18 jaar oud. We hebben hen zo goed mogelijk opgevangen. Dat is mijns inziens wel gelukt, ze zijn inmiddels 43 jaar oud.