EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15557

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Leeuwenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Leeuwenstraat (Tivoli)

Beschrijving

Toen nog Geldrop. We kijken hier volgens mij in zuidelijke richting, dus in de richting van de Heezerweg. Dan zou rechts de Berenstraat moeten zijn. Toen was hier een T-splitsing, tegenwoordig een kruising. De winkel op de hoek met luifel is, als ik het goed lees, een filiaal van de Philips Coöperatie.


Geplaatst op

10-04-2008

Reacties:

Datum: 11-04-2008
Naam: Wil van Ooyen  
img

Inderdaad rechts de Berenstraat. Ik woonde vanaf 1949 in Tivoli. De winkel met de luifel was toen de Etos. En aan de overkant zat de Spar. Bij die Etoswinkel kon het beredruk zijn. Als kind had ik dan ook een hekel om in die drukte een boodschap te moeten doen.


Datum: 15-04-2008
Naam: Annymeijer  
img

Ik heb in de Leeuwenstraat gewoond van 1955 tot 1970. Het was een gezellige volksbuurt met veel kinderen, een mooie speeltuin op het Arnoudinaplein. De winkel met de luifel was toen een houthandel (ben de naam vergeten) en is daarna naar de Winkelstraat verhuisd. Op de andere hoek zat toen een kruidenierswinkel de Kroon. Ik heb daar heel vaak boodschappen moeten doen. Op het einde van de straat was een manege en daar heb ik heel wat uurtjes doorgebracht. En inderdaad de Leeuwenstraat behoorde tot Geldrop.


Datum: 19-06-2008
Naam: Wim van der Kleij  
img

De naam van de houthandel ken ik ook niet meer, maar de eigenaar woonde in de Lamastraat en de naam van de manege was Oranjemanege.


Datum: 19-06-2008
Naam: Mich√§el de Laat  
img

De Kroonwinkel werd gedreven door de fam. Van Hees. De manegehouder was Van der Voort. De naam ETOS staat voor: Eendracht - Toewijding - Onderlinge - Samenwerking. Tivoli, gemeente Geldrop, werd 1 april 1972 gemeente Eindhoven.


Datum: 05-07-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Anny Meijer, na de ETOS is houthandel Snijders gekomen, ze doen ook in sleutels en sloten. Ze zitten op de hoek Leenderweg/Winkelstraat, Leenderweg 244.


Datum: 06-07-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Wil van Ooijen, ik heb aan mijn schoonzus gevraagd waar de Spar is begonnen. Dat is in de Tijgerstraat naast de tunnel en aan de andere kant zat de slager. In de Spar zat Konigs, daarnaast Albert de slager, Van Bokhoven. Aan de overkant van de Etos zat Van Hees.


Datum: 07-07-2009
Naam: Wil van Ooyen  
img

Beste Annegien. Het klopt wat betreft Van Hees en de Spar in de Tijgerstraat. In mijn tijd was de slagerij aan de andere kant van de tunnel van Jan van Vlokhoven. Mijn vader Jo van Ooyen werkte bij hem in zijn vrije tijd. Zie de door mij ingezonden foto 20545.


Datum: 09-07-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Wil, op 1 mei 1930 werd alvast met de school gestart in twee winkels-woonhuizen gelegen aan de Tijgerstraat 28 en 30 en op 11 oktober 1930 werd de nieuwe school in gebruik genomen in de Jaguarstraat.


Datum: 02-03-2010
Naam: Toos van Bussel  
img

Als ik me niet vergis, was er in de Tapirstraat een groentenwinkel die Driek Vlems heette. We moesten daar vaak een boodschap doen. Tegenover de Etos zat iemand die gasdubbeltjes verkocht, ook daar zijn we vaak naar toe gemoeten, maar de naam ben ik vergeten. Ik dacht dat de familie Niemeyer heette. De manege weet ik me nog goed te herinneren, daar kwam ik veel. De eigenaar heette meneer Wiebenga. Familie V.d. Voort op het eind van de Leeuwenstraat tegen de manege aan heeft het later overgenomen, Peter v.d. Voort speelde daar ook vaak met zijn band met Peter Koelewijn. Allemaal leuke dingen die ik me van vroeger nog weet te herinneren.


Datum: 02-03-2010
Naam: Ton Kessels  
img

Hoi Toos het klopt wat je schijft, Driek Vlems had daar een groentewinkel. Hij had ook van die grote koningspoedels en zijn vrouw heette Ciska. Hij had ook nog een weidje, bij het kerkhof, aan het begin van het moeraspaadje, waar hij twee kalveren had lopen en waar we nogal eens op probeerden te rijden. Hij had ook een driewielerautootje, een DKW, zo'n groen plofgeval. Voor gasmuntjes moest je eerst naar de Berenstraat, nadien is de familie Lambrechts uit de Giraffestraat dat gaan doen. Mevrouw Lambrechts was een Oostenrijkse en kwam veel bij de familie Konings.


Datum: 14-11-2010
Naam: Ad van Es  
img

Ook ik heb in de Leeuwenstraat gewoond, op nummer 34. Veel over deze periode ben ik vergeten, maar ik weet nog wel dat er links aan de overkant een snoepwinkeltje was. De gasmuntjes en het badhuis kan ik mij ook nog voor de geest halen. Ook weet ik nog dat de eerste badkamer gemaakt werd door de woningbouw. Daarvoor was het altijd op zaterdag grote wasbeurt in de keuken. In deze periode hadden de buren de eerste tv en een Dafje, het eerste Dafje dat uitkwam. De Tivolikerk en koor onder leiding van pater Smulders is mij altijd bijgebleven. Met kerst naar de nachtmis en dan na de mis buitenkomen en een witte kerst zien, dat ben ik nooit meer vergeten. Wie weet nog wanneer dit was. Graag kom ik in contact met meerdere bewoners van in en om de Leeuwenstraat uit die tijd. Ik ben benieuwd naar reacties.


Datum: 05-09-2011
Naam: Diny ter Haar-Sanders  
img

In november 1965 ben ik in de Leeuwenstraat 34 komen wonen. De kruidenier Van Hees en de houtwinkel waren er al, de Spar en de slager in de Tijgerstraat ook. Een sigarettenwinkel (en snoep) van Willems in de Panterstraat en ook in de Neushoornstraat zat een sigarettenwinkel. De Etos zat op de hoek Heezerweg en Tivolilaan met een slagerij ernaast.


Datum: 23-09-2011
Naam: MJ Molegraaf  
img

Hallo lieve mensen, de naam van de houthandel in de Leeuwenstraat was fam. De Haan. Zij zijn toen verhuisd naar de Winkelstraat. 


Datum: 12-02-2012
Naam: Theo van Rooij  
img

Hallo, wij hebben ook lang in de Leeuwenstaat gewoond. Wij woonden drie huizen van Bea en Peter van de Voort en van hun manege. Als ik het goed heb, was dat op nummer 152. Wij verkochten toen nog ijs. Toen woonden er ook nog fam. Driedonks, fam. Van Bussel, fam. Van Eijk, fam. Wilbrink, fam. Schmidt, Pico, Toos en Joep Bremmers. Wij woonden toen tegenover het zwarte pad naar het kerkhof, zo naar de Rielsedijk, Geldrop. Wij hoorden vroeger bij Geldrop, nu is dat weer Eindhoven.


Datum: 12-02-2012
Naam: Ton Kessels  
img

Op de hoek Leeuwenstraat-Berenstraat, waar de timmerwinkel van De Haan heeft gezeten, was voorheen een Etos-winkel. De Haan woonde eerst in de Lamastraat en had daar een werkplaats. Pas toen de Etos naar de Heezerweg was verhuisd, is de Haan naar de Leeuwenstraat verhuisd en daarna naar de Winkelstraat. Ik weet nog wel dat hij toen een grote amerikaan had, een lichtblauwe. Die is in brand gestoken, net als diverse andere auto's. Werk van een pyromaan.


Datum: 13-02-2016
Naam: Hans van Dooren  
img

Wat een verrassing al die reacties op de Leeuwenstraat en zijn bewoners. Zelf woonde ik op 32 en herinnerde me de naam van voor Frits en Diny niet. Nu lees ik een reactie van Ad van Es van 34, die dus na de fam. Van der Linden op 34 kwam wonen. Het is weer net of ik "op" Tivoli woon. Overigens was ik bevriend met Dick van Hees, wiens ouders de kruidenierswinkel in de Leeuwenstraat dreven. Dick is later in Gretna Green (Schotland) getrouwd met Marijke van Asten van het Arnoudinaplein en na vele omzwervingen in Spanje terechtgekomen. Hun zoon Dimitri woont, zover mij bekend, in Moskou.