EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15534

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Blaarthemseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaarthemseweg (9)

Beschrijving

Voor toelichting zie commentaar van Rens Donders.


Geplaatst op

08-04-2008

Reacties:

Datum: 08-04-2008
Naam: Rens Donders  
img

Foto vanaf de oprit van het huis van schildersbedrijf Buysen, richting Tinelstraat/stad, periode omstreeks 1970.
Het dichtgespijkerde pand is van de sigarenzaak van Verhoeven, (later) Keeman, Blaarthemseweg 141. De vader en zonen Verhoeven hadden tevens een spuiterij achter dit pand. Daar werden vooral legervoertuigen en aanhangers van de DAF gespoten. Behalve stankoverlast, ’s winters gekleurde sneeuw en soms ook wel verkleurd wasgoed, dat te drogen hing, hadden de kinderen van de buurt ook veel plezier van het afval van die spuiterij. Met de grote, lege verfblikken hebben ze eens een complete harmonie in elkaar gezet, dat was onder leiding van Tiny van Hoof. Maar mijn moeder heeft heel wat afgescholden over haar was.
In het deel van het witte huis wat nog niet dichtgespijkerd is, woonde vroeger de familie De Turk en later een dochter van Verhoeven, Nellie, getrouwd met Geert Matthijssen.
Op de foto staan een paar auto’s op de oprit, want hij sjacherde in 2e-hands auto’s.
De punt van ons huis (nr. 137) is nog net te zien. Vervolgens het huizenblok van de families Van Gerwen en Van Hoof. Zoon Cor van Hoof is hier zijn Hubo doe-het-zelfzaak begonnen.
Daarachter het huis van Tiels en het blok van drie van de families Tops, Flierman/Hoekstra en Wijnands. Dan een open stuk, voorheen weide, de Tinelstraat en een blok ‘nieuwe huizen’. Het voorste werd bewoond door de familie Meyman. Helemaal achteraan het wat naar voren stekend huis van kolenboer Kuipers.