EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15502

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

326 Karpen

Straat:

Sumatralaan

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms

Onderwerp 3.:

De Karpendonkse Hoeve

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Karpendonkse Hoeve

Beschrijving

In de jaren vijftig werd het gebied De Karpen gesaneerd, om plaats te maken voor een nieuwe villawijk. Deze langgevelboerderij uit de 18e eeuw bleef daarbij gespaard en in 1961 start de fam. Overbeek hier een theehuis. In 1973 gaat het pand over in de handen van Leidy en Leo van Eeghem, die er een restaurant van maakten. In 1977 koopt het echtpaar de boerderij.


Geplaatst op

06-04-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-04-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Het theehuis van de fam. Van Overbeek veranderde al snel in een restaurant. Mijn man heeft een aantal jaren gewerkt in de Karpendonkse Hoeve, bij de familie Van Overbeek. Toen wij in '62 zijn getrouwd zijn, werd bij deze hoeve een deel van onze trouwfoto's gemaakt door Wim Zwaan.


Datum: 07-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

De laatste keer, dat ik een bezoek bracht aan de Karpendonk was voor een lunch op hun fraaie terras, bij mooi lenteweer. Een vriend van ons nodigde ons uit. Ik herinner me nog dat binnen Frits Philips met een aantal vrienden zat te borrelen. Hij was daar regelmatig te vinden de laatste jaren. Het is wel zo´n 15 jaar geleden, toen ik daar was. Heb er zelfs nog wel een tijdje gewerkt als kelner, onder Leo v. Eeghem.


Datum: 27-03-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Op 25 maart 2009 is Leo van Eeghem overleden. Als je zijn naam hoort denk je aan de Karpendonkse Hoeve. Daarmee denk je dan aan eten, lekker eten, deftig eten, duur eten en aan de fel begeerde Michelin-ster, die ook bij de Karpendonk straalde. Leo van Eeghem haalde die ster naar Eindhoven. Leo van Eeghem, die als geen ander het vak van gastheerschap verstond. Bedankt Leo, wij hopen dat jouw ster blijft stralen bij ons in Eindhoven. Voor de familie heel veel sterkte gewenst in deze verdrietige dagen.


Datum: 28-03-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het is precies zoals het op deze site ook achter het tabje "Nieuws" is vermeld. Gekend en geliefd, niet alleen bij zijn restaurantbezoekers of de "upper ten". Nee, Leo verstond de kunst om de taal te spreken van alle gezindten. Altijd even warm en voorkomend, respect tonend voor zowel de president-directeur als voor de muzikant die 's-nachts om vier uur nog zijn spullen stond op te ruimen na een avond muziekmaken. Dat Leo, wellicht in weerwil van zijn reputatie zo "gewoon" was, maakte hem voor mij "buitengewoon". Ongetwijfeld zullen er zijn die denken, "jaja, het zal wel, weer zo'n poenerig figuur dat nu ineens na zijn dood zo nodig moet worden opgehemeld".
Nee hoor, Leo was al koninklijk onderscheiden. Omdat ie zich door zijn tomeloze en vrijwillige inzet voor goede doelen al had onderscheiden. Ik ben blij hem enkele malen, samen met mijn basgitaar, te hebben ontmoet: een toonbeeld van hoffelijkheid, daadkracht, warmte en bescheidenheid: 'nen echte mens!


Datum: 19-06-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Het staat overal beschreven dat deze voormalige boerderij uit het begin van de 18e eeuw zou stammen, maar ik heb een aantal plattegronden vergeleken en ik zie dat pas tussen 1864 (bonneblad) en 1868 (J. Kuyper) op deze plaats een boerderij staat ingetekend. Er stonden vóór die tijd in het gehucht 'Hoeven' waar deze boerderij toe behoorde op die plek weliswaar enkele andere gebouwen, maar niet op dezelfde plaats als het huidige pand staat. Ik concludeer dus dat dit gebouw pas ca. 1866 gebouwd is.


Datum: 28-02-2011
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ik ben het helemaal met Ben Brekelmans eens, dhr van Eeghem was "unne gewone mens", die ook ons, als bezorgers van de fusten bier, in het hotel restaurant 't Silveren Seepaerd, waar hij (dacht ik) directeur van was, altijd verwelkomde met "hallo mannen weer aan den arbeid" en daarna tegen de ober zei "als de heren klaar zijn...geef ze wat te drinken". Als ik me niet vergis was hij ook de directeur tijdens de verschrikkelijke brand van het hotel.


Datum: 22-02-2021
Naam: Ben Brekelmans  
img

In het E.D. van vandaag las ik dat dit Eindhovense icoon binnenkort wordt verkocht en dat daarmee ook een einde komt aan die zo bekende gasterij en naam. Ingrid van Eeghem heeft het sterrenrestaurant vele jaren succesvol weten voort te zetten nadat papa Leo de zaak aan haar had overgedragen. Triest dat corona nu ook hierbij een flinke duit in het zakje deed. Ingrid, bedankt voor al je goede zorgen, je pa zal trots op je zijn. Mede namens de voormalige partyband Fancy heel veel succes en gezondheid gewenst voor de komende jaren. Gelukkig blijven de mooie herinneringen nog!


Datum: 25-02-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Het is inderdaad zonde dat het bedrijf in andere handen komt. Het was toch een gelegenheid waar 'Jan met de pet' niet zomaar binnenloopt. Ook al werd er gezegd dat iedereen hier welkom is. Het was toch het volk dat Eindhoven groot heeft gemaakt. Van alles wat er op de Karpendonk gebeurde pikt hij toch ook zijn graantje mee, en terecht. Helaas heeft het niet zo mogen zijn dat de dochter het familiebedrijf heeft kunnen doorzetten. Wat de oorzaak is weet ik niet, maar corona zal best een rol hebben gespeeld. Net als ook met de Collse Hoeve, waar het personeel ook ineens te horen kreeg dat het helaas over is.