EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1532

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

John F Kennedylaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

De Bunker, Kennedylaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De

Beschrijving

Merkwaardig genoeg zijn er slechts weinig oude foto's voorhanden van het gebouw van de Stichting Studentenvoorzieningen. Ofwel zoals hij in de wandelgangen heet 'de Bunker'. Het gebouw bood tientallen jaren onderdak aan verschillende studentenverenigingen. Recent schijnen er echter financiële problemen te zijn ontstaan, mede waardoor het voortbestaan van het gebouw onduidelijk is.


Geplaatst op

09-10-2005

Reacties:

Datum: 18-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De eigenaar probeert al enige jaren het gebouw leeg te krijgen. Linksboven zat het Eindhoven Vrouwelijk Studenten Corps, zelfs de herinnering aan deze club bestaat niet meer bij de huidige generatie. De Mensa is al jaren geleden gesloten. De winkel voor de studenten is gesloten. Een meevallertje was de belastingschuld van de Aor waardoor ook die verdwenen is. Het contract met de Dynamo Roadshow was zodanig dat de grote zaal van de AOR nog wel enkele keren voor een metalnight gebruikt is. Zogauw als het contract van het E.S.C. afgelopen is zal de bunker snel leeg komen.


Datum: 05-11-2006
Naam: Jacques Koeweiden  
img

Zelf kom ik uit Eindhoven en bewaar vele mooie herinneringen aan mijn AOR-tijd. Weet U/weten jullie of er nog foto's van dit FANTASTISCHE gebouw met zijn fraaie quote van Marcuse in omloop zijn. Met de Bijenkorf, het Evoluon en de watertoren van Quist, vormt 'De Bunker' voor mij een van de vier architectonische hoogtepunten van Eindhoven.
Alvast dank,


Datum: 05-11-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Gelukkige slaven zijn de ergste vijanden van de vrijheid.. was dat niet de tekst op de AOR bunker in de jaren 70?


Datum: 06-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jarenlang was De Bunker ook de residentie van de PSV Carnavalsclub. De Savoy en de Ober Bayernkapel Woensel op het podium en de tent zo tjokvol dat het water van het plafond drupte. Beregezellig. Later is de carnavalsclub verkast naar het Philips Stadion waar ze nog steeds zit.


Datum: 09-11-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Ik geloof dat in de Bunker de eerste Kerst-In werd gehouden. Of een van de allereerste. Dat was geloof ik 1969. Wat een rel thuis, om op 2de Kerstdag niet thuis te willen blijven. Rosemary's Baby draaide er.


Datum: 06-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Begin jaren 70 achter de Bunker de vermaarde bevrijdingspopfestivals.
Van een jaargang zit de set-list nog in m'n geheugen: George Baker Selection, Cobra, Dizzy Man's Band, Caravan, en als uitsmijter Focus (met Jan Akkerman, Thijs van Leer, Pierre vd Linden, Bert de Ruyter).
Altijd goed georganiseerd en gezellig druk.


Datum: 07-05-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Volgens mij zijn die bevrijdingsfestivals er twee jaar achtereen geweest; het jaar na ( of voor ) Focus optrad was Supersister de uitsmijter.


Datum: 07-05-2007
Naam: Henck van Dijck  
img

En popfestivals waarbij er op het podium en public gesproken werd het braakliggende terrein voor dit soort van doeleinden te bewaren. Als een soort van Central Park van Eindhoven. Dat kan ik mij nog herinneren. Dat was stedenbouwkundig ruimtelijk gezien ook wel mooi geweest op die plaats.


Datum: 07-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Dat klopt, Jeannette en Henck. Tijdens een van de festivals kwam de regen met bakken uit de hemel, er werden toen vanuit de Bunker volgens mij 'n soort van zwarte vuilniszakken te koop aangeboden voor FL 1.00 om toch op dit open terrein met 'n omgeslagen vuilniszak enigzins droog te blijven. Daar zaten we dan met onze sitt weath inn (like
Woodstock). Zonder enige beschutting. Oh ja natuurlijk we beschutten elkaar en genieten van o.a. Supersister( Robert-Jan Stips en Sacha vd Geest en de rest van de band en luisteren naar het door Robert-Jan geschreven muziekwerk Pudding en Gisteren (speciaal bedoeld voor het nederlands dans theater).
Mooie tijd en ook dankzij die actieve mensen vanuit de Bunker. Later volgde nog 'n pop festival nabij het EVV stadion.


Datum: 08-05-2007
Naam: Peer Retera  
img

Toen Ben op 6 november schreef dat PSV carnaval nog steeds in het stadion zat kon hij niet weten dat enkele weken later dit verleden tijd werd. Zij hebben nu hun onderkomen in de Huiskamer van Eindhoven: het Stadspaviljoen


Datum: 08-05-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het Stadspaviljoen, Peer, dat klopt. De plek waar op 9 december a.s. ook weer het Back to the Sixties wordt gehouden en waar Eindhoven in Beeld zich afgelopen zondag zo prima presenteerde.


Datum: 28-07-2009
Naam: Peter van de Laar  
img

De eigenaar wilde de Bunker leeg hebben om de volgende redenen (tekst overgenomen van de TUe-website):
De Bunker is in 2007 verbouwd. In het middenstuk – voorheen de Mensa en de AOR – zijn momenteel 21 studentencultuurverenigingen gevestigd, die hun activiteiten daar ontplooien. Die variëren van toneel tot dansen, rollenspelen en activiteiten vanuit geloofsovertuiging. In de buitenring zijn nog 3 studentenverenigingen gevestigd: het ESC (Eindhovens Studenten Corps), SSRE en Demos.