Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 15310
Bijdrager Therese Sauter-Roijers
Jaar: 1975
Onderwerp.: Verenigingen |Carnavalsverenigingen |EVV Carnaval

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Carnavalsclub EVV Eindhoven. (1)

Beschrijving Het begon allemaal in 1960 toen enkele EVV-ers een feestavond organiseerden in Rozenstein. Enkele jaren later kwamen Willy v.d. Waardenburg, Theo de Vries en Frans Derkx met het idee om in carnavalssfeer een Eindhovenbal te houden, compleet met prins en raad van elf. Vanaf toen waren de "Eindhovenbals" een ongekend succes. Rozenstein werd te klein en men verhuisde naar Motel Eindhoven. Toen het bezoekersaantal terugliep verhuisde men naar het Stadspaviljoen. In 1972 werd een nieuwe dimensie aan het bal toegevoegd en wel de uitreiking van "D'n Opkikker". Een voetballer uit de hogere regionen van het betaalde voetbal werd hiermee een hart onder de riem gestoken. De eerste werd uitgereikt aan Daan Schrijvers. In 1975 ging hij naar Barry Hulshof, zie foto. Verder op de foto staan nog Theo de Vries, John Kantelberg en ik denk ook te zien Frans van Hoof, de broer van Harry van Hoof. De carnavalsclub bestaat niet meer, maar in 2003 heeft een groep een bestuur gevormd genaamd Sociëteit D'n Opkikker en wordt de bokaal weer jaarlijks overhandigd.

Geplaatst op 21-03-2008

Reacties

Datum: 21-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Volgens mij herken ik hier hurkend links onder Jan Aarts (Aarts Transporten aan de Mecklenburgstraat) en Frits van Werde (Garage van Werde aan de Hoogstraat)


Datum: 21-03-2008
Naam: Gerry Van Der Kleijn-boons img

Klopt Giovanni, links onder is inderdaad mijn neef Jan Aarts. Theo de Vries is ook nog Stadsprins van Eindhoven geweest meen ik.


Datum: 21-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ok Gerry, dan is de tweede van links ook juist en dus Frits van Werde. Jan Aarts is nog bijna elke dag op het bedrijf, wat inmiddels al enige tijd op de Dillenburgstraat 28 is gevestigd en geleid wordt door zijn dochter Helene en haar man Andre Steenmetz. Onderdeel van het bedrijf is ook Van Vroonhoven Verhuizingen. Hadden ze in de tijd aan de Mecklenburgstraat, toen ik daar de auto's nog waste, 3 vrachtwagens, nu zijn het er meer dan 45.


Datum: 22-03-2008
Naam: Willem Verstegen img

Bovenste rij, staande 2e van links is, als ik me het goed herinner, ? Creemers. Een bekende sponsor van EVV en in die periode van Creemers compressoren. Had ook een bekende slogan die regelmatig door de speakers klonk, een bal gevuld met creemerslucht.......


Datum: 23-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Was het niet zo: 'Onze bal neemt een vlucht gevuld met Crimexlucht, Crimex compressoren te Westerhoven.'


Datum: 23-03-2008
Naam: Willem Verstegen img

Giovanni, je slaat de spijker op z'n kop, dat was 'm.


Datum: 24-03-2008
Naam: Jan Heijink img

Zittend helemaal rechts: Nico Speijer.


Datum: 02-04-2008
Naam: Louis van Lierde img

En kijk eens wie daar links achter aan de bar staan: Cas de Haan en Marijke Ploegsma!


Datum: 13-04-2008
Naam: Nic Ypenburg img

4e van links staand is Willem Hoogsteder, toenmalig prins van de carnavalsclub Eindhoven.


Datum: 16-04-2008
Naam: Christine Manders Meulensteen img

Derde van rechts, staand, is volgens mij John Vermeulen, leraar Duits.


Datum: 15-06-2010
Naam: Wim Nouwen img

In een poging alle namen van dit illustere gezelschap te verzamelen ben ik tot de volgende opsomming gekomen: Staande Henk Klaassen, Hans Creemers, ? , Willem Hoogsteder, Frans van Hoof, ? , John Kantelberg en Wim van Gennip. Gehurkt: Jan Aarts, Frits van de Werde, Jan van Hoof, gast Barry Hulshoff, Theo de Vries en Nico Speijer. Wie vult de ontbrekende namen in? Ben benieuwd.