EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15253

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

Moonen & Leyten (Manufacturen)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Manufacturengroothandel Moonen & Leyten

Beschrijving

Directie en personeel van manufacturengroothandel Moonen & Leyten omstreeks 1925. Mijn schoonmoeder werkte daar als enige vrouw voor haar huwelijk. Haar naam was Toos van Liempd en ze woonde toen nog bij haar ouders: bakker Hendrikus van Liempd op het Eindje nr. 42.


Geplaatst op

13-03-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-03-2008
Naam: Kees van Kemenade  
img

Mooie foto. Ik herken meteen mijn opa (ik heb hem nooit in levende lijve gezien). Hij was vertegenwoordiger bij Moonen en Leyten. Zat de zaak niet tegenover het Sportfondsenbad? Mijn opa staat helemaal rechts, en is Franciscus van Kemenade de vader van de latere wethouder Frans van Kemenade.
<<< klopt, op de Stratumsedijk, tegenover het Sportfondsenbad (Peter) >>>


Datum: 25-11-2009
Naam: Haage  
img

Ik was op zoek naar foto's van manufacturengroothandel Moonen & Leyten, dit bedrijf was van de ouders van de moeder van mijn opa. Kan iemand mij vertellen wie deze mensen allemaal zijn? Heeft iemand meer informatie over Johanna Leyten?


Datum: 11-03-2013
Naam: F.J.M.(Ferd) Pasteels, (geb.1920) kleinzoon van Ferd Leyten  
img

Ferd Leyten was een broer van Karel Leyten, een der oprichters van de firma M&L. Ferd Leyten was, na het overlijden van Karel in 1902, van 1904 tot 1924 directeur. Hij nam daarvoor ontslag als directeur van de Botermijn in Eindhoven. In 1902 waren Karels zonen Hein en Theo resp. pas 17 en 12 jaar. Zo heeft Ferd Leijten de firma voor de familie behouden. Op de foto zit links Hein en rechts Theo en staat genoemde Toos van Liempd midden achter en de heer Van Kemenade geheel rechts. De firma is in 1875 gesticht, dus de foto zal genomen zijn bij het 50-jarig bestaan.
Info voor de Heer Haage: Johanna Leyten was een jongere zus van Hein en Theo, en huwde met Aug. Verhagen, leerlooier. Ik heb een stamboom van de familie Leyten vanaf ca. 1500. Als U interesse hebt: zie telefoonboek.