EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1524

Bijdrager:

Jaar:

1907

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Meulemans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fam. Meulemans op Koninginnedag 1907.

Beschrijving

Een familieportret van de familie Meulemans-van de Ven met v.l.n.r. koetsier Jan van Ham uit Duizel (getrouwd met Swinkels uit Gestel) (later caféhouder in Bavaria) en op de kar Rosalie, Harrie Vogels (zoon van Marie Vogels-van de Ven, heeft later café Poort van Kleef gekocht), Josephine (half achter 't groen), Augusta (met muts), Marietje (Jet; onder Augusta) en Anna Meulemans. Samen op de versierde koets voor de stoet b.g.v. koninginnedag, achter de 'Stad Rotterdam' aan de Markt. (RHCe 0004944)


Geplaatst op

09-10-2005

Reacties:

Datum: 01-03-2006
Naam: Bauke Hüsken  
img

Anna Meulemans is vorig jaar op 107-jarige leeftijd overleden.


Datum: 24-09-2014
Naam: Ton Aarts  
img

Hallo Bauke (en evt anderen die info hebben),
Weet je miischien wie de erfgenamen waren van Anna Meulemans en hoe ik evt in cantact met ze kan komen? Ik ben namelijk op zoek naar oude foto's uit het familiearchief van de zussen Meulemans tussen pakweg 1920 en 1960 want daarop staan mogelijk mijn grootouders Piet Aarts en Luus van de Loo (trouwden 1924), mijn ouders Tiny Aarts (1929) en Jana Kanters en oudere broers Peter, jos en Jack. Fien Meulemans was namelijk de peettante van mijn oudere broer Jos (1956) en was bevriend met Luus van de Loo. Dat in de periode dat de familie Meulemans in de oude pastorie aan 't Hofke in Tongelre woonden en mijn (groot)ouders in de Geestenbergstraat. Luus van de Loo kwam uit de Loostraat (nr. 8)
Na het overlijden van mijn oma Luus van de Loo in 1972 in kasteel Croy tussen Stiphout en Aarle-Rixtel (was toen een bejaardenhuis) zijn de contacten snel verwaterd en zeker toen ze later naar het Villapark verhuisden.
De zussen Meulemans hadden wel een neef Harrie Vogels; een zoon van een jongere zus van Wilhelmina van de Ven, de moeder van de zussen Meulemans die ook op deze foto staat met zijn nischten.
August Meulemans had voor zover ik na kon gaan geen broers of zussen met kinderen; wel een oom Benedictus Meulemans die in 1905 in Eindhoven overleed, maar die was niet getrouwd.