EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15232

Bijdrager:

Jaar:

1923

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafetaria's

Onderwerp 3.:

Oliebollen & Patates Fritkraam Engelen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Patates Frit Kraam

Beschrijving

Deze, misschien wel eerste, Eindhovense patates-friteskraam was zelf gebouwd door de Belgische deserteur Engelen. Hier heeft hij zijn kraam gestationeerd voor Hotel de Kroon op de hoek Boschdijk Kruisstraat.


Geplaatst op

11-03-2008

Reacties:

Datum: 15-09-2011
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Ik heb eens horen vertellen dat Eindhoven de allereerste frietkraam van Nederland had. Dat zal dan deze zijn geweest. Een unieke foto.


Datum: 15-09-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Wie de eerste frietkraam had, zal een eeuwige discussie blijven. Volgens Wikipedia: "De Nederlandse snack- en fastfooddeskundige Ubel Zuiderveld oppert in zijn verhaal 'Een eeuw frites in Nederland' de mogelijkheid dat dit rond 1905 geweest zou kunnen zijn op de kermis van Bergen op Zoom. Wel is zeker dat via Belgische vluchtelingen in Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog al menig Nederlands gastgezin op grotere schaal met frites kennismaakte". Zeker is dat de frites via België Nederland is binnengekomen. En 100 jaar geleden waren de grenzen, in weerwil van de Europese Unie, een stuk diffuser dan nu. Als Belg een Nederlandse nationaliteit krijgen, was toen een fluitje van een cent. Jezelf inschrijven op het gemeentehuis was praktisch voldoende.