EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15184

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Karel de Grotelaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Karel de Grotelaan

Beschrijving

De datum is een gok. Maar de bouw is typisch jaren 50/60 . Mooi is anders alhoewel als je er nu langs rijdt lijkt het helemaal niet zo erg. Almere was de lelijkste stad, Eindhoven stond op de vijfde plaats niet alleen door het sloopbeleid maar ook door dit soort eentonige bouwwerken.


Geplaatst op

07-03-2008

Reacties:

Datum: 07-03-2008
Naam: Anne Troost  
img

Ze staan vanaf de Donizettilaan tot het Brucknerplein richting Veldhoven links van de weg. Op foto 5123 zijn ze goed zichtbaar.
<<< links, rechts, links, rechts... (Peter) >>>


Datum: 08-03-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

Ze staan vanaf de Donizettilaan tot het Brucknerplein richting Veldhoven rechts van de weg, maar dat terzijde. Begin 21e eeuw is sprake van geweest de flats af te breken, maar dat is voorlopig afgeblazen, alhoewel de flats inmiddels 50 jaar oud zijn. Het zijn een soort standaardflats want in de Oude Gracht in Eindhoven en rondom het provinciehuis van NB staan exact dezelfde.


Datum: 08-03-2008
Naam: Paul Lintermans  
img

Richting Veldhoven staan deze flats aan de rechterzijde van de Karel de Grotelaan. Op foto 5123 is te zien dat de flats aan de linkerzijde nog in aanbouw zijn. Laatstgenoemde zijn gebouwd tussen 1957 en 1959, dus moeten bovenstaande van een vroeger jaartal zijn.


Datum: 08-03-2008
Naam: Piet van Hees  
img

Op weg naar de lagere school aan de Mendelsohnlaan moest ik over de drukke Karel de Grotelaan oversteken. Dan liep ik normaal langs de voorste, waarschijnlijk de meest rechtse en links de hoek om een klein stukje de Donizettilaan in. Ze waren toen al wat ouder, wat smoezeliger. Tussen de dwarse en de parallel aan de Donizettilaan staande was een soort gangetje. Meestal kon je daar niet in, maar één keer stond er wat open. Ondertussen is het vol gebouwd met een appartement.


Datum: 08-03-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Volgens mij zijn dat de flats die aan het oude Zwarte Pad werden gebouwd. Het begon bij het tegenwoordige belastingkantoor en eindigde bij de oude sportvelden van Brabantia aan de Laagstraat. <<< Arthur, deze flats staan buiten de rondweg (Peter) >>>


Datum: 14-03-2008
Naam: Joke van Hout  
img

Op foto 13143 zie je de flats ook, maar dan vanaf de Schubertlaan. <<< nee Joke, daar zie je de flats die hier nagenoeg haaks op staan (Peter) >>>


Datum: 15-03-2008
Naam: Joke van Hout  
img

Ik bedoel alleen maar, dat dit dezelfde flatbouw is. Volgens mij staan alle flats aan de Schubertlaan. De ingang is toch vanaf daar?


Datum: 15-03-2008
Naam: Willem van de Ven  
img

De flats horen allemaal tot de Schubertlaan. Zowel die op de Schubertlaan zelf uitkijken alsmede de flats in de zijstraten. Begin jaren 80 zijn de doorloopjes tussen de hoeken afgebroken om plaats te maken voor appartementen. Op nummer 27 woonde ooit een PSV-trainer, V.d. Ven. Geen familie van mij, maar elke zaterdag stonden er regelmatig jongetjes op de stoep met hun voetbal om handtekeningen van de spelers te krijgen.


Datum: 15-03-2008
Naam: Jan Evers  
img

De heer Van de Ven was verzorger van PSV.


Datum: 15-03-2008
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

De verzorger was Jan van Dooren, (materiaalverzorger). De verzorger op medisch gebied bijvoorbeeld eerste behandeling bij blessures, was Jaques van der Ven. Hij was ontzettend snel bij een speler die geblesseerd op het veld lag.


Datum: 15-03-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Je kon bij Jaques van der Ven ook terecht om een tennis-elleboog te laten behandelen, hij kneep de ontsteking letterlijk weg. Deed flink zeer, maar het hielp wel! Ik heb me laten vertellen dat zijn dochter dit overgenomen heeft.


Datum: 18-05-2013
Naam: Willem van de Ven  
img

De bouw is inderdaad tussen 1957 en 1959, maar de foto is uit de jaren 70 omdat toen die garagedeuren in streeppatroon zijn geschilderd.