EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15158

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Strijp, Ks Gagelstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Gagelstraat

Beschrijving

Voormalige kleuterschool Gagelstraat 48 (foto ca 1965).


Geplaatst op

02-03-2008

Reacties:

Datum: 02-03-2008
Naam: Cor Waterschoot  
img

Op deze school heb ik ook gezeten 1949-1950. Ik kan me er weinig van herinneren, alleen weet ik dat we in de eerste klas een non hadden en in de tweede een juf, maar namen weet ik niet meer.


Datum: 02-03-2008
Naam: Jan Thijssen.  
img

Mooi uit m'n kindertijd, ik ging hier naar de kleuterschool in 1958-59? Een naam van toen is nog blijven hangen, ik meen juffrouw Vosters.
Het was 'n behoorlijke dagelijkse wandeling met vriendjes vanuit de Hagenkampweg-Zuid naar de Gagelstraat, maar ik werd ook wel 'ns gebracht op de fiets door m'n zus. En wat ons hier ook bijgebracht werd was ballet. Ongelooflijk dat jongens ook aan die les mee moesten doen. Als ik de Elisabethserenade ooit hoor, denk ik stiekem weer aan die kleuterschool vlak bij de Pulskeskerk.


Datum: 02-03-2008
Naam: R. Van Ree  
img

Het jaartal vind ik erg twijfelachtig. De verticale zonwering, de moderne lantaarnpalen en de invalidenafrit in de stoeprand kan ik niet in die tijd plaatsen. Ook het achterlicht van de auto (waarschijnlijk een Fiat 127) past niet in dat beeld. De antenne op het dak van het naastliggende gebouw verraadt echter dat kabel-TV nog niet overal aanwezig was.


Datum: 02-03-2008
Naam: Matty Van Der Zanden  
img

Dit was mijn kleuterschool van 1957-59. Het eerste jaar nog gerund door de nonnen. Zuster Jacqueline was er een van. Later kwamen er burgerjuffen. Zo heb ik bijvoorbeeld bij juffrouw Issie in de klas gezeten. Zij woonde in het deel van de Gagelstraat aan de overkant van de school. Juffrouw Vosters was toen het hoofd der school. Deze kleuterschool was de leverancier voor de Maria van Onbevlekte Ontvangenis meisjesschool rechts en de St. Antonius jongensschool links.
Ik weet nog dat we na schooltijd voor een groot deel naar huis werden begeleid door de leidsters. Zelfs een tijdlang tussen twee lange touwen die we, twee aan twee lopend, vast moesten houden. Waarschijnlijk vanwege het gevaar van het toenemende verkeer. Dus niks moeders aan de poort. Pas bij het Lodewijk Napoleonplein mochten we zelfstandig naar huis gaan. Nadat de kleuterschool als zodanig werd opgeheven en het pand vrijkwam, heeft er jarenlang de automaterialenwinkel van Van der Kaa ingezeten. Het stenen hek en de ligusterheg zijn toen verdwenen. Ik zie dat de Maria-nis op de hoek van het stenen hek leeg is. Ik kan me herinneren dat er een beeld in stond.


Datum: 03-03-2008
Naam: Lucien Brouns  
img

Op deze kleuterschool heb ik slechts een of twee dagen gezeten. Mijn moeder vond het destijds maar niets dat ik weg van huis moest. Dat kon toen nog makkelijk. Het jaar was 1950 denk ik. Er zaten nonnen op de school en we moesten met sloffen over de schoenen lopen. Dat is alles wat ik me herinner van die twee dagen. Op de lagere school ernaast heb ik overigens ook nog even gezeten.


Datum: 09-08-2008
Naam: Marjo Donders-Nouwens  
img

Op deze kleuterschool heb ik ook gezeten zo rond 1965/1966, ik heb er veel met de poppen gespeeld in de poppenhoek die rechts in de uitbouw was. Later ben ik naar de school ernaast gegaan, en heb daar tot de vierde klas op gezeten.
Namen van leerkrachten zijn juffrouw Clement, meester Vos, en van klasgenootjes Irma van Dun, Roger..., de kinderen Damen en Broeren, die woonden bij ons in de Gagelstraat.
In mijn herinnering een fijne tijd, en ik ben heel blij met deze foto van mijn kleuterschool.


Datum: 14-10-2009
Naam: Jack van Aggel  
img

Op deze kleuterschool heb ik ook begin jaren '70 gezeten. Ik herinner me nog 2 namen van kleuterleidsters: juffrouw Sjan en juffrouw Van Vroonhoven. Later ben ik naar de school ernaast (Antoniusschool) gegaan.