EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15082

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Brabantzangers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
E.D.M.K.

Beschrijving

Eindhovens Dubbel Mannen Kwartet (later Brabantzangers). De foto is vermoedelijk gemaakt bij de overdracht van het voorzitterschap door Wouter v.d. Bor aan Ad v.d. Weijdeven. Op de foto van li. naar re.: Jan Melters, ?, Braun, ?, ?, Piet Heijnen, Schampers, de King, Ad v.d. Weijdeven, Chris Schäfer, Wouter v.d. Bor.


Geplaatst op

22-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-02-2008
Naam: Betsy v.d.Vorst  
img

Was Chris Schäfer niet de directeur van drukkerij Gestel?


Datum: 22-02-2008
Naam: Cees van Rooij  
img

Nee Betsie, de Chris Schäfer op deze foto was de directeur van Chr. Schäfer Jr. N.V. uit Aalst. De Chris die jij bedoelt is zijn zoon die na het faillissement van Drij Schäfer in 1974 naar Drukkerij Gestel ging samen met een deel van de 86 werknemers. De Chris op deze foto is de oprichter van het EDMK. Bij hem werkten een aantal leden van de zangvereniging waaronder ook Jan Melters.


Datum: 26-02-2008
Naam: Netty Schafer  
img

De Crist Schäfer op de foto is de Opa van Jules en mijn Vader, het Edmk is opgericht door hem in 1945 uit leden van het Eindhovens Mannenkoor. Later onder leiding van Hein Jordans. Ikzelf, dochter van Crist Schäfer (Netty) was de vaste pianiste van beide koren. Voor meer informatie a.schafer@chello.nl


Datum: 26-02-2008
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Als ik mij niet vergis is de 5e van links Jan van Gorp. Ik heb een aantal jaren met hem gewerkt op de meubelafdeling van de Grand Bazar.


Datum: 26-02-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Toen Jan van Gorp nog op het Stratumseind woonde, hebben wij met de buurtkinderen altijd op zaterdag naar de TV mogen komen kijken. Tante Hanny en Dappere Dodo o.a.


Datum: 16-09-2008
Naam: Albert Bockholts  

Waren de Chris Schäfer en zijn vrouw die op Cyclamenstraat 3 gewoond hebben, de ouders van de Chris Schäfer op deze foto, die tijdens WO II in Australië heeft verbleven en na de oorlog met vrouw en 2 kinderen naar Nederland is teruggekeerd?


Datum: 16-09-2008
Naam: Albert Bockholts  

Vanmorgen toen ik wakker werd, herinnerde ik mij dat het bovenstaande huisnummer niet Cyclamenstraat 3 maar 5 moet zijn! Op 3 woonde de familie Bakker en op 7 de familie Molhoek.