EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15017

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Blaaskapellen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Blaoskapel Kletsmeiers

Beschrijving

Kapel van De Kletsmeiers. Op dinsdag werd er geoefend op de Tongelresestraat in "Stella Maris", het clubgebouw van de scouting. Op een dag wilden ze Over and Out ook spelen, want dat speelde De Eendracht ook, en ik heb er toen zo goed en kwaad als ik toen kon een arrangement van gemaakt (ik had geen bladmuziek) met de cijfers van de ventielen eronder en de centimeters voor de schuiftrombone en dat alles in HET BOEK onder nummer 14. Als er dus een verzoek kwam voor Over and Out, kenden wij dat alleen onder nr.14 (grappig). Bovenaan v.l.n.r. Pierre Kesselaer. Jan Veeke....? van Bragt. Wim Toonen. Marlies.....Leen Kruger (tegenwoordig bij De Eendracht). Hans ? Jan van der Maat. Ferry Swinkels. Zittend v.l.n.r. Jantje Heijmans. Bert Knipmeijer. ? ? . Walter van Helvoort. ? ? . Leo ? Ik ben die andere namen kwijt. Wie kent ze nog?


Geplaatst op

14-02-2008

Reacties:

Datum: 23-02-2008
Naam: Jan vd Maat  
img

Wat aanvullingen: bovenste rij Jan Veekens, Herman van Bragt, Marlies (alleen voornaam), Hans Zeedijk. Zittend rechts naast Bert Knipmeijer is Henrie de Vreede, trompettist. Rechts naast de grote trom Pierre (kwam samen met Hans Zeedijk). Leo heette van Hoof met de achternaam.
<<< en nu nog even jouw emailadres doorgeven! (Peter) >>>>


Datum: 04-03-2008
Naam: Ferry Swinkels  
img

Jan BUTS, zoals wij hem noemden (hij BUTSTE alles in elkaar) heeft veel voor "De Kletsmeiers" gedaan, niet alleen voor de kapel, maar ook voor de vereniging. Hij heeft gouden handen en kon gewoon alles maken, en was een niet onverdienstelijke muzikant (en hard dat ie kon blazen!). Het was een erg gezellige tijd. Bij Walter heeft Leen Kruger zijn tromstok eens in zijn bariton gestopt toen die wilde gaan blazen, wat niet ging, zijn z'n beide oren dichtgeslagen, lache jonge, en bij nog iemand zijn de ventielen ooit verwisseld, ook dat was een leuk gehoor, ha ha. Ge zult 'r maar voor staan?? Humor, ...en toch leuk.


Datum: 21-11-2008
Naam: Antoine Dirkx  
img

Da's al een hele oude foto. Overigens, Marlies (saxofoniste) heet Marlies Smulders, ik ken haar nog van de Eindhovensche PTT Harmonie, alwaar ze dwarsfluit speelde (omstreeks jaren '80).


Datum: 25-09-2013
Naam: Tilly Franssen  
img

Hallo, kennen julllie ook een Wil van Bragt uit Eindhoven die glasinstrumentmaker was en plannen had naar de VS te verhuizen?