EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

15008

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Overige Gezondheidszorg

Onderwerp 3.:

Eindhovense Verplegingsomroep (EVO)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovense Verplegingsomroep EVO.

Beschrijving

Dit is een foto uit het begin van de 70er jaren, van de reportagewagen die werd gebruikt door de EVO "Eindhovense Verplegings Omroep". Deze auto werd ingezet bij het maken van audio- en videoreportages t.b.v. de drie ziekenhuizen en bejaarden-/verzorgingstehuizen. Een grote groep zeer enthousiaste jonge mensen, allen vrijwilliger, bemande de auto tijdens de opnames en uitzendingen. Dit alles gecoacht door het technische brein Gerrit Knopper.


Geplaatst op

12-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-02-2008
Naam: Thea.Heesakkers Schalkwijk  
img

Op de foto herken ik Tinie v.d. Hurk uit de Woenselsestraat met het groene jasje. Hij is nog steeds actief als vrijwilliger in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven bij het verzorgen van de opnames van de wekelijkse mis die ook uitgezonden wordt in Veldhoven.


Datum: 13-02-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik weet nog dat wij in 1966 met The Jerseys (zie o.a. foto 4464) voor TV-opnamen bij de EVO waren, in hun studio in het toenmalige Sint Josephziekenhuis aan de Aalsterweg. Heel professioneel allemaal, meerdere camera's, regie, schmink e.d. en natuurlijk nog alles in zwart/wit. Maar dat paste goed bij de Op Art van die tijd. Leuke herinnering!


Datum: 14-02-2008
Naam: Peter Pilgram  
img

De ziekenomroep bestond al in 1958 toen ik in het Binnenziekenhuis aan de Vestdijk lag. Mijn broer Ab maakte toen deel uit van die organisatie waar je toen al een verzoekplaatje kon aanvragen en waar ook de mis werd uitgezonden.


Datum: 25-05-2012
Naam: Bert van den Dungen  
img

Ha Harrie, best wel een tijdje geleden alweer. Leuke tijden waren het bij de EVO. Schitterende foto ook. Ik herken Tieske van den Hurk en jou, Harrie, ook herken ik mijn broer Flip in blauwe jeans en mezelf in het zwart met geel shirt gekleed.


Datum: 29-05-2012
Naam: Harrie Lamers  
img

Hoi Bert, bedankt voor je leuke reactie. Het is al weer lang geleden, maar kijk terug met heel veel plezier, want we hadden een leuk team en zeker voor die tijd, veel mogelijkheden onder de fantastische leiding van Gerrit Knopper. Wens je heel veel succes met je werkzaamheden en vergeet niet de groeten te doen aan je broer Flip.
Keep smiling.