EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1500

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Henriëttestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Henriettestraat. (1)

Beschrijving

Achteraan in de bocht de huizen uit 1916. Het andere stuk is rond 1930 gebouwd toen dit stuk na een ruil eigendom van Philips werd. Dit was een deel van den Bult.


Geplaatst op

05-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-08-2006
Naam: John van Iersel  
img

Een paar meter terug was rechts op de hoek met de Hubertastraat de tweede Etos kruidenierswinkel gevestigd. Ik woonde er met mijn ouders vlak tegenover op no. 46.


Datum: 03-08-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hoi John, klinkt allemaal bekend in de oren wat die ETOS-winkel betreft in de Henriettestraat.
Mijn vader heeft er veel over gesproken; hij zat zelf als filiaalhouder in de eerste winkel op de hoek van de Frederiklaan en de Jonghlaan.


Datum: 17-10-2007
Naam: Perry Van Den Eertweg  
img

Komende in de richting hoe de foto is gemaakt, met in de rug een zandpad naar de Draaiboomstraat, was de Etos dus op de rechter hoek! Dus het pand op de foto, hoek Hubertastraat en niet een paar meter terug! Daar stond een blok van 2 of 4 huizen. Was echt zo, ik hielp Tinus de melkboer in die tijd.


Datum: 02-06-2008
Naam: John van Iersel  
img

Perry, bedankt voor je correctie. Ik woonde recht tegenover de 2e Etos winkel in het huis links op de hoek, in de knik van de Henriettestraat op no. 46. Hoe ik aan die paar meter terug ben gekomen is me een raadsel. Ik twijfel er niet aan dat het echt zo was. Je hebt helemaal gelijk.


Datum: 13-09-2013
Naam: Anna Carolina Pellikaan  
img

Helemaal correct Perry. Achteraan, het 1e witte huis met puntdak Henriëttestraat No 9, heb ik gewoond van 1941 tot 1964. En een paar meter rechts terug, niet te zien op deze foto, stonden 3 huizen, en naast het derde huis had mijn vader een garage gehuurd. Het was gewoon een houten keet van de bewoner van dat huis. In de oorlog is daar onder die huizen een V1 bom terecht gekomen. Ik heb hem zelf nog zien liggen. Ik ben geboren in 1937. Ook hadden wij in de achtertuinen (brandgangen werden die toen genoemd) een schuilkelder waar ik menig uurtje heb doorgebracht met mijn ouders.


Datum: 13-09-2013
Naam: Anna Carolina Pellikaan  
img

Henriëttestraat 9 heb ik gewoond van 1941 tot 1961. Dit was onze kruidenier. Mijn ouders spaarden alle kassabonnen van alle Etos winkels, Etos Slagerij, Frederiklaan, Etos Drogisterij en van de Etos Bakkerij en aan het einde van het jaar ging je als dank van Philips een dagje uit, naar het strand van Scheveningen. Mooi herinneringen heb ik daar liggen. Zie ook foto 26982.


Datum: 13-09-2013
Naam: John van Iersel  
img

Perry, is de frank zelfs na zeven jaar nog gevallen? Met 'een paar meter terug' heb ik waarschijnlijk geantwoord op het onderschrift bij de foto. Men heeft het daar over 'achteraan' waarmee men de wit gekalkte woningen bedoelde. Welnu, dan moet je om bij de 2e Etos-winkel te komen een paar meter terug. En wees niet te karig met meters he?