EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1492

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vrijstraat

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Apotheken

Onderwerp 3.:

Van Tilburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Demer-Vrijstraat: Apotheek van Tilburg.

Beschrijving

Op deze hoek stond eender het gebouw van het Koninklijk Postkantoor, dat vanaf 1909 nog dienst deed als Belastingkantoor. Toen V&D het grote warenhuis ging uitbreiden tot op de hoek van de Vrijstraat moest de daargelegen Apotheek Reijnen (hierin zat al Apotheek van Tilburg) verdwijnen. Deze ging naar het tegenoverliggende pand, zoals u dat hierboven ziet. Later kennen we dit pand als de schoenenwinkel van foto 1493.


Geplaatst op

05-10-2005

Reacties:

Datum: 05-10-2005
Naam: Diny Nagel  
img

Volgens mij waren er in die tijd-+/- 1950- niet veel apotheken in Eindhoven want ik kan me nog goed herinneren dat wij vanuit Strijp helemaal naar de stad moesten fietsen om medicijnen te halen. Bovendien was het altijd heel druk bij van Tilburg en moest je lang wachten !
Later kwam er een apotheek in Strijp, Angenent op het pleintje.


Datum: 28-03-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik heb nog wat speurwerk verricht. De foto is werkelijk uit 1950, kan ook uit 1949 zijn, maar ik denk dat het 1950 is. Diny, in 1950 waren er 10 Apothekers in Eindhoven. Deze van de foto Apotheker A. Th. Van Tilburg, Aangenendt op de Strijpsestraat die je al had genoemd, vervolgens Aangenendt van Aug. Sniederslaan, Batenburg op de Tongelresestraat, De Dommel op de Keizersgracht, Hoebens op de Leenderweg, Ridas op de Gestelsestraat, Rulkens v Rij op de Kloosterdreef, Woenselsche Apotheek op het Hemelrijken, Keijser op de Rechtestraat.


Datum: 28-03-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Ik heb ook even gezocht Gerard en het klopt dat apotheek Aangenendt vanaf 1947 in Strijp gevestigd was. Omdat mijn moeder al in '41 ziek was zijn wij waarschijnlijk bij apotheek van Tilburg terecht gekomen.


Datum: 11-08-2017
Naam: Monica Engels - de Haan  
img

Jullie zijn een apotheek vergeten, ondanks het feit dat toch veel mensen daar hun medicijnen moesten afnemen.
De Philips Apotheek in de Willemstraat. Niet Philips medewerkers konden daar niet terecht.
Mejuffrouw Meijer was de apotheker. Mijn vader is daar 1 januari 1943 of 1944 gaan werken. Hij was daar een soort van fabrikant want hij maakte de poeders, pillen, drankjes en crème in grote hoeveelheden en voorraden.
Destijds zat deze apotheek naast van der Schoot. Iets verder op zat de beste slager van de stad.
In de zestiger jaren is de Philips Apotheek naar de overkant verhuisd. Tussen de Medische dienst van Philips en het gebouw van Personeelszaken als ik mij niet vergis.
Nog wat later kwam er een tweede Philips Apotheek in Woensel. Meneer de Bont was daar de apotheker.
En nu is het hele zaakje ter ziele. Gebouwen zijn weg en van de oude eerste Philips Apotheek kan ik niet eens meer een foto vinden.