EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14799

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Vakbonden

Onderwerp 3.:

Vakbond van Spoorweg- en Vervoerspersoneel St.Rafaël

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kinderoperette Vakbond St. Raphaël

Beschrijving

Dit is een foto uit 1945 ter gelegenheid van een jubileum van de vakbond van spoorweg- en vervoerspersoneel St. Rafaël. De kinderen van de leden speelden een kinderoperette in gebouw Katholiek Leven op de Wal (ook wel Volksbond genoemd). Wie weet iets meer over deze foto? Ik sta zelf in de bovenste rij 2e van rechts.


Geplaatst op

18-01-2008

Reacties:

Datum: 17-12-2008
Naam: Tini van Gemert  
img

Helemaal links staat Jan Leenders. Helemaal rechtsboven Mari Louwers. In de bovenste rij staan nog Henk van Breugel, Mien Maas en Jo Wijers. In het midden met pop is Mia Brugge. Er staan er ook een paar van Van Wijdeven op. Hun vaders werkten in het vervoer, spoorweg en BBA. Wie weet er nog meer over deze foto?


Datum: 02-11-2015
Naam: Rob Numan  
img

Ik ben in het bezit van een programmaboekje van St. Raphaël afd. Eindhoven, met liedteksten van de kinderoperette 'De reis van Goudkindje en haar Poezekat naar de kabouters'. De foto zou daarbij kunnen horen. De regisseur is de heer C. de Groen. Dat is mijn opa. Mijn opa werkte bij de NS en was kort na de oorlog van Haarlem overgeplaatst naar Eindhoven. In 1935 was hij van Roosendaal, waar hij zich ook actief met toneel bezig hield, naar Haarlem gegaan. In Roosendaal werd in 1929 dezelfde kinderoperette opgevoerd, waarin ook mijn moeder meespeelde.


Datum: 05-11-2015
Naam: Tiny van Gemert  
img

Het klopt helemaal, deze foto was van de reis van Goudkindje naar kabouterland. Dit is 70 jaar geleden. Ik herinner me de regisseur de heer Groen nog. Ik was toen 10 jaar oud en sta op de foto bovenste rij 2e van links, met pet.


Datum: 16-12-2015
Naam: Rob Numan  
img

Dank voor deze informatie Tiny van Gemert. Weet u of er ergens nog meer foto's van de toneelvereniging te vinden zijn, waar mijn opa bij betrokken was?