EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14709

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Rijnstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Acht, Rijnstraat

Beschrijving

Dit is een ansichtkaart van de Rijnstraat in Acht. Op de achtergrond is de Boschdijk. Het tweede huis rechts is een blok van twee huizen dat in de jaren dertig door mijn opa Nard Verdonk gebouwd is. Hij woonde zelf in het linkerhuis en had een aannemersbedrijf in Acht waar hij verschillende huizen gebouwd heeft.


Geplaatst op

09-01-2008

Reacties:

Datum: 09-01-2008
Naam: Wim Van Der Sangen  
img

Links de bushalte van lijn K en op de Boschdijk het huis van fam. Van Hapert.


Datum: 10-01-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Als je deze straat uitliep en de Boschdijk schuin overstak stond je voor de deur van nr. 960, de KAJA kinderwagenwielenfabriek. Een hele mond vol, maar de fabriek voldeed na de oorlog aan een grote behoefte. De fabriek is door twee broers opgericht, hoe het verder gegaan is weet ik niet. Waren het niet Karel en Jan?


Datum: 11-01-2008
Naam: Willem Verstegen  
img

Wil, dat waren inderdaad Karel en Jan, vandaar de afkorting van de naam Kaja voor hun kinderwagenwielen-fabriek op de Boschdijk.


Datum: 11-01-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

Willem en Wil, volgens mij werd Caja met een C geschreven. De oprichters waren Carel en Jan Bullens. Zij woonden toen op de Boschdijk richting Best even voor het Wilhelminakanaal, in de twee witte landhuizen met rieten daken. Het goed lopende bedrijf is in het kader voor het scheppen van werkgelegenheid verplaatst naar Zuid Limburg. Dit was in de tijd dat de Staatsmijnen werden gesloten en er veel mijnwerkers naar werk zochten.


Datum: 11-01-2008
Naam: Anne Troost  
img

Klopt als een bus, CAJA van Carel en Jan. Het waren broers van de eigenaar van bloemensalon Mille Fleurs die vooraan op de Boschdijk zat zo ongeveer tegenover de Antoniuskerk. CAJA is in zijn bestaan op de Boschdijk regelmatig failliet gegaan en weer doorgestart. De twee villa's hielden toen de naam van de tweeling.


Datum: 14-07-2008
Naam: Peter van de Leur  
img

Ik heb de famlie Bullens goed gekend. Ik heb bij de Caja gewerkt en ook regelmatig bij de villa's van Carel en Jan. Onder andere de afrastering samen met anderen gemaakt en tussendoor moesten we ook nog kippen slachten.


Datum: 14-07-2008
Naam: Anne Troost  
img

Mocht je dan ook zwemmen in het zwembad in de kelder van de villa's?


Datum: 14-07-2008
Naam: W. Gerrits  
img

Inderdaad Caja werd met een C geschreven, ik heb er twee jaar gewerkt. Mijn oom was er baas. En de twee directeuren waren Carel en Jan ze woonden in twee grote villa's iets verder richting Best. Was leuk werken. Ik was net 14 jaar. Op de deuren van de villa's stond een C en een J afgebeeld. Het was toen een bloeiend bedrijf, ook werkten daar toen de eerste gastarbeiders.


Datum: 15-07-2008
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

Anne, het zwembad was niet in de kelder, maar achter in de tuin en niet verwarmd. Caja is nooit failliet geweest, het was een zeer goed winstgevend bedrijf.
W. Gerrits: hoe heette die oom van je?


Datum: 15-07-2008
Naam: Peter van de Leur  
img

Op het laatst was het niet zo winstgevend meer. De nieuwe hal die ze bijgebouwd hadden is nooit in gebruik genomen. En op een gegeven moment was alles volgestapeld met wieltjes, omdat de verkoop volledig ingestort was.


Datum: 22-12-2009
Naam: Piet de Bakker  
img

Zie ook foto 22726