EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14704

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijding op de Boschdijk

Beschrijving

Op de achterzijde van de foto staat dat dit op de Boschdijk is, niet ver van de Pauluskerk. Kenners zullen de locatie ongetwijfeld herkennen (café!). Op de voorste auto lees ik nog "Hitler".


Geplaatst op

08-01-2008

Reacties:

Datum: 09-01-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij is rechts dezelfde woning als op foto 772.
<<< in dat geval zou het de Marconilaan zijn (Peter) >>>


Datum: 09-01-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Inderdaad Mari, het is de hoek van de Marconilaan/Boschdijk. Gezien het gedrag van de menigte is de foto dagen na de bevrijding gemaakt. Ook de route van de voertuigen zegt daar iets over. Op de achtergrond zie je de Edisonstraat naar rechts draaien. Aan de andere kant van de weg is het tankstation. Ik denk als de foto duidelijker was geweest ik hier verschillende mensen zou herkennen. Ik kende nl. veel verkenners/padvinders die zich hiervoor hebben ingezet.


Datum: 09-01-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Heeft hier in de zestiger jaren niet Kaatje v.d. Boomen gezeten met haar friettent? Kaatje, een klein kordaat wijfke (met respect), was de moeder van de vele Amerikanen die in de Mulderbar kwamen dansen vanuit Duitsland en bij haar snacks kwamen eten. Het respect van de Amerikanen blijkt uit de vele postkaarten uit Amerika die in haar zaak aan de muur hingen. We keken vol bewondering naar deze kaarten.


Datum: 10-01-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

De hogere huizen, waarvan de dakgedeeltes linksboven zichtbaar zijn, stonden aan de Marconilaan. Onder het dakgedeelte van het meest linkse huis was de friteszaak van Kaatje van de Boomen gevestigd.


Datum: 10-01-2008
Naam: Piet van Hees  
img

Overbodig waarschijnlijk voor de meeste trouwe lezers van EIB, maar de Amerikanen en Engelsen waren iedere keer verbaasd waar die Nederlanders toch al dat krijt vandaan hadden. Alles werd volgeschreven. Verwensingen aan Hitler zoals op de Humber hier rechts waren daar een deel van, maar meestal was het vriendelijker. De M3 scoutcar links zit ook helemaal onder. Ik kwam pas een foto tegen van een Engelse ambulance van de Prinses Irene Brigade met een wild zwijn boven de cabine vastgeschroefd. Eronder stond 'We're after his twin in Berlin'.


Datum: 08-04-2009
Naam: Han Wolters  
img

Volgens mij heette de uitbaatster van de friettent niet Kaatje van de Boomen maar Jans van de Boomen. De friettent werd later ook cafetaria Jans genoemd.


Datum: 22-02-2010
Naam: A van de Ven  
img

De friteszaak was van Jans en Grad van de Bomen. Op de hoek Boschdijk/Marconilaan stand vroeger een café. Als ik me goed herinner, heette dat het Molentje.


Datum: 12-11-2015
Naam: Frans Snoek  
img

Tja, dat krijt is niet zo moeilijk, kapotgegooide heiligenbeelden.


Datum: 12-11-2015
Naam: Piet van Hees  
img

Kapotte kerken genoeg rond die tijd ...