EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14700

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Centrum, Mariaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Mariaschool Jan v Lieshoutstraat 5e of 6e klas

Beschrijving

Deze foto kreeg ik van Petra van Laarhoven. Op de speelplaats van de school. Rechtsonder Petra van Laarhoven, derde rij helemaal links (met bril) naast het staande meisje, Marjo Spierings en 2e rij middenin Nettie Sanders?


Geplaatst op

08-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2008
Naam: Josette Aarts  
img

Tweede rij middenin is inderdaad Nettie Sanders, rechts boven Nettie, met lichte bloes, is Octavie Schulte (van De Spijker), helemaal bovenin tweede van links is mijn zus, Victoire van Gorp. Rechts, dat grote meisje met bril, is volgens mij Franka Peeters, van de bakker uit de Kerkstraat.


Datum: 09-01-2008
Naam: To(i)nny Verstegen - van de Wiel  
img

Van deze groep herken ik nog twee meisjes. Vooraan als eerste, Corry Scheurs. Zij woonde onder het van Abbe Museum. Rechts, net achter de eerste rij met het donkere haar, Dorothé Sak, allebei klasgenoten van mij in de laatste klas van de Mulo. Ik herken nog twee gezichten, maar de namen kan ik er niet bij geven.


Datum: 24-01-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Ook nog: Ria van Weert, Betsie Timmermans, Yvonne Jansen, Loes Welten, Toos Heldens,  ? Vermeeren, Marjo Hübers, Nellie Rijnders, Cecile de Rooy, ? Slegers, Annemieke ?.


Datum: 26-01-2008
Naam: To(i)nny Verstegen - van de Wiel  
img

Marjo, waar op de foto staan Betsie Timmermans, Loes Welten en Nellie Rijnders?


Datum: 26-01-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Dat zou dan moeten zijn: Betsie 2e rij van boven helemaal links (wit vest), Loes bovenste rechts naast de trap met hesje en daaronder witte mouwen en Nelly 2e rij van onderen links (met donker vest) naast Netty Sanders .


Datum: 25-02-2008
Naam: Truus van Rooij -Sanders.  
img

Helemaal boven aan de trap dat meisje met bril is Truus de Kroon, verder is het Toos Vermeeren, Ria Slegers, Annemieke Jansen, Corrie Steures en niet Schreurs. Het is ook Yvonne Snijders en niet Jansen. Franka Peeters is het meisje met bril dat naast de trap staat.


Datum: 24-06-2010
Naam: Truus van Rooij-Sanders  
img

Derde rij van boven het meisje helemaal links is Corrie de Coo uit de Kerkstraat. Op dezelfde rij helemaal rechts Rosita Hubers en niet Marjo zoals vermeld staat. Marjo is haar jongere zusje.


Datum: 09-04-2012
Naam: Carin van Gelder-Lemmens  
img

Op deze foto sta ikzelf, mijn voornaam was Toos, Lemmens. Nu heb ik al tig jaren de naam Carin. Ik ben het meisje dat links vooraan zit. Leuk om dat allemaal na te pluizen. Ik ben ook nog op zoek naar communiefoto's van de eerste communie, rond 1951.


Datum: 11-02-2017
Naam: Carin van Gelder-Lemmens  
img

Zoals ik al eerder vroeg naar communicantenfoto's, is niet gelukt. Kan iemand zich nog hoofdzuster Marguerithe herinneren? Ze sprak ook af en toe Frans.