EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14663

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Looiakkerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Bakkersschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bakkersschool 1e en 2e klas

Beschrijving

Taart gemaakt ter gelegenheid van de geboorte van de 150.000e inwoner van Eindhoven op 28 maart 1954 door de bakkersschool aan de Looiakkerstraat. V.l.n.r.: Jan Pullens, Toon Cppens, Gijs van Aarle, Marius van de Veeken, Dorus Bakkers, ?, Broere, Cor Buijs, Davids, John ten Berge, Henk Plooy, Frans Mathijs Coumouw, Ammarie Janssen, Hr van Beuningen, Van Leur, Bart van de Geest, Harry van Mill, Arthur de Jong, Flip Guitjens, Frans Geurden en Gerard Eickmans.


Geplaatst op

06-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2008
Naam: Josje Davits  
img

Wat leuk... mijn vader staat ook op deze foto. Het is Frank Davits, in het linkerbovenhoekje van de taart met een bakkersmuts op. Heeft iemand toevallig nog meer foto's waar mijn vader op staat?


Datum: 01-03-2008
Naam: Herman Fransen?  
img

Volgens mij staat mr Ten Berge ook nog op deze foto, later directeur op 1e LTS aan de Catharinastraat.


Datum: 02-03-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik denk dat Herman gelijk heeft. Achteraan, links, die grote meneer. Jan ten Berge was ook de stichter en directeur van de School voor Konsumptieve Beroepen (de SKB) aan de Kaarderstraat. Hij regeerde daar met strakke hand en bouwde daar een opleiding met reputatie. Ze maakten daar goei spul dat je voor een paar kwartjes kon kopen in de schoolwinkel. Met Kerstmis moest je er vroeg bij zijn, want die handgemaakte, lekkere worstenbroodjes vlogen gewoonweg de deur uit. Nu heet het daar De Rooi Pannen.


Datum: 02-03-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Mijn schoonvader werkte destijds als administrateur op de LTS aan de Catharinastraat. Iedere vrijdag kwam hij met een hoop gebak van de bakkersschool thuis. Mijn oudste dochter is er in die tijd flink stevig van geworden, maar lekker was het wel.


Datum: 11-03-2013
Naam: Gerard Eickmans  
img

Beste Lieke, je uitdrukking indertijd gaat niet op. Deze foto is van 1954, het kan '55 zijn. Wij hadden toen het praktijklokaal in de Looiakkersstraat. Daar werden de overheerlijke producten die we bakten verkocht.


Datum: 11-03-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik geloof je meteen. In mijn reactie heb ik het over einde jaren zestig.


Datum: 24-08-2017
Naam: Y.J. Henderson  
img

Ik vind het gek dat op de taart de tekst staat 25 jaar Philips Koerier. Zo'n taart bied je toch niet aan de 150.000ste baby aan?


Datum: 01-09-2017
Naam: M.L. Heesakkers  
img

Zou het kunnen dat deze taart aangeboden gaat worden aan de 150.000e inwoner van Eindhoven en dat de gemeente, logo staat dacht ik rechts onder, en Philips Koerier en andere bedrijven de sponsors waren? Ik zie namelijk geen 25 jaar Philips Koerier staan.