EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14651

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

August Sniederslaan

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Overige Jeugdorganisaties / Scouting

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
23 april 1959 (St Jorisdag)

Beschrijving

St. Joris was (is?) de patroonheilige van de verkenners en dat werd ieder jaar op zijn naamdag gevierd, hier op het veld bij het knuppelbrugje.


Geplaatst op

03-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-01-2008
Naam: Frans Bax  
img

Het knuppelbrugje lag over de Dommel in het verlengde van de Dr Schaepmanlaan richting Helmerslaan. Op de foto is genomen hoek Helmerslaan - van Meurslaan.


Datum: 06-01-2008
Naam: A.M.Taphorn  
img

Is dit niet aan de Edenstraat waar nu een groenstrook is gemaakt voor de Rodenbachlaan. De Rodenbachlaan rechts is een van de weinige straten die de Belgische kasseikes heeft kunnen behouden. Aan de andere kant van de Edenstraat was altijd Ons speelveldje. Daar kwam je bij elkaar. Lekker sport en spel en er was ook een drinkwater tap. Het was een zuil met daarop een beugel welke je omlaag moest drukken. Dan kwam er een mini fontein. Flesjes vullen was moeilijker. Blij om te zien dat het nu bij lekker weer een soortgelijke familieplek geworden is. Lekker in de natuur ook al ben je dicht bij het Centrum.


Datum: 06-01-2008
Naam: Frank Zuylen  
img

Frans, de foto is genomen kijkend in de richting van de hoek Rodenbachlaan-August Sniederslaan, met de Dommel in de rug. In het hoekhuis, vrijwel midden op de foto, woonde destijds de familie van de Venne. Frans van de Venne, een van de zonen, werd eind jaren '70 directeur Gemeentewerken in 's-Hertogenbosch. In de woning helemaal rechts op de foto heeft enige tijd tandarts Antonietti gewoond, met praktijk aan huis.


Datum: 06-01-2008
Naam: P. Markus  
img

Was dit het jaar dat de weduwe van Baden Powel in Eindhoven op bezoek kwam voor deze gelegenheid?


Datum: 11-06-2011
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit komt mij bekend voor. Hoe een katholieke heilige (de protestanten hebben er geen) patroon van de religieus neutrale padvinderij werd weet ik niet. Maar 23 april werd ook door niet-katholieke padvinders gevierd en ook op dit veld langs de Dommel. Wij, welpjes van de Roode Vlam en een paar andere troepen vormden, met armen in elkaar gehaakt de draak en Baloe, aan lange sterke kerel met het kleinste welpje op de schouders rende door de 'draak' , het welpje zwaaiend met een houten zwaard links en rechts inhakkend op het monster. Ik weet nog steeds niet wat de draak misdaan had dat hem tot zo'n treurig lot veroordeelde. En over het bezoek van de wed. Baden Powel, dat is naar mijn herinnering al een aantal jaren eerder geweest.


Datum: 15-12-2011
Naam: Joost den Haan  
img

Laatste bezoek van Lady aan Nederland was in 1966 tgv 50 jarig jubileum van het  Het Nederlandse Padvinsters Gilde.


Datum: 15-12-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

De leider links op de foto is hopman Jozef de Greef van de Hopman Latourtroep.