EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14460

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Luciferstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Luciferstraatje

Beschrijving

Ik vermoed dat deze foto in 1929 is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijksfeest van mijn grootouders Gerard Merkelbach en Anna van den Broek. Links zitten hun kinderen Frits en Gonni Merkelbach en rechts Frans en Huub. De andere mensen op de foto zijn mij onbekend. Hoewel wij vroeger op de Grote Berg woonden, kan ik mij heel weinig van het Luciferstraatje herinneren.


Geplaatst op

09-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-03-2008
Naam: Agnes van Werde  
img

Mijn grootouders woonden in het Luciferstraatje, nl. de familie Anton van Werde.


Datum: 30-03-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

En mijn grootouders woonden er eveneens (familie Toirkens-Bodde).


Datum: 30-03-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Er woonde ook een familie Loffeld, ik kwam daar regelmatig met mijn vader. Dat was vanaf '46.


Datum: 18-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is waarschijnlijk de Smederijstraat 15, waar de familie in 1927 woonde. Frits werkte toen op de bakelietfabriek van Philips en trouwde in bij de familie Senders op Weverstraat 58. Verhuisde de familie daarna naar de Kamillestraat waar Frans een kapperszaak had?


Datum: 30-03-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

Zo ver als ik mij kan herinneren (ik ben nu bijna 77) werd de kapperszaak op de hoek Kamillestraat-Thijmstraat gerund door "Huubke" Merkelbach, zo door iedereen genoemd omdat hij zo klein was. Huubke was een fervent motorliefhebber en rijder. Als hij weer eens een nieuwe motor had gekocht, werd die in de kapsalon gereden, zodat alle klanten konden meegenieten van de nieuwe aanwinst. De kapsalon was echt een punt van samenkomst van heel veel mannen in de buurt. Het was als het ware een praathuis. Als mijn vader zaterdags naar de kapper ging (want er werd op zaterdag nog tot 1 uur gewerkt), kon hij best 3 uur weg blijven.


Datum: 30-03-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

Er woonde in de Luciferstraat een familie Loffeld, nl. Nolleke en Mientje, zo genoemd in de buurt omdat ze allebei zo klein waren. Op de hoek naast Loffeld woonde de familie Rulo. Vader Toon had een vervoersbedrijf en had een grote paardenstal met Belgische knollen vlak achter het latere politiebureau op de Grote Berg. Hij werd om een of andere duistere redenen "Jood Rulo" genoemd. Zijn zoon Toon woonde naast mijn opoe, Carolien Rulo-Rooyakkers. Zij was weduwe, want mijn opa Jan Rulo is gestorven toen ik nog geen 2 jaar was. Mijn opoe was bevriend met Mientje Heesterbeek, die in de buurt "Mientje de Pees" werd genoemd. De familie van "jood Rulo" heeft jaren lang kramen verhuurd op de Eindhovense markten.


Datum: 01-04-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

Wel wat laat, maar ik heb nu pas de reacties gelezen van de Luciferstraat.
Een vraag voor Agnes van de Werde: ben jij een dochter van Frits en Nel van de Werde die vroeger in de Lavendelstraat woonden, en zus van Ton en Frits jr.? En er was nog een zus, maar daar ben ik de naam van vergeten. De hele familie is later naar Utrecht verhuisd omdat vader Frits daar een baan kon krijgen nadat het bedrijf van Kessels muziekinstrumentenfabriek in Tilburg failliet was gegaan. Maar dat alles is al heel wat jaartjes gelegen. Mijn moeder (Miet Rulo) heeft de familie daar meerdere keren bezocht. Ik ben heel benieuwd of jij de juiste Agnes bent.


Datum: 27-04-2013
Naam: Agnes van Werde  
img

Hallo Harrie, ik ben Agnes, de dochter van Frits en Nel van Werde en de zus van Ton en Frits en zus van Mientje. Dat is de jongste. De reactie die je las, is van een nicht van mij. Ik weet het nog dat Miet, jouw moeder, wel eens bij ons kwam. Agnes uit Utrecht


Datum: 06-05-2013
Naam: Harrie Rulo  
img

Een correctie op mijn bericht van 30 maart. De genoemde Nolleke en Mientje heetten met hun achternaam Lamers. En Loffeld heette Jan met zijn voornaam.