EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14417

Bijdrager:

Jaar:

1995

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Verzorgings-, Verpleeghuizen / Ouderenhuisvesting

Onderwerp 3.:

Kronehoef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woonzorgcentra Woensel-Zuid

Beschrijving

De Hoeve, De Dreef, De Horst en Kronehoef, Residentie Petruspark. Rechts de St. Petruskerk.


Geplaatst op

04-12-2007

Reacties:

Datum: 05-12-2007
Naam: Joop Heldoorn-Drouin- Australie  
img

Aangezien ik al meer dan 50 jaar weg ben uit Eindhoven is dit uitzicht mij volkomen vreemd. Waar is dit eigenlijk? Wat is er nog, dat 50 jaar terug er ook al was? Is dat misschien de kerk? En waar is die? Graag zo veel mogelijk info.


Datum: 06-12-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Joop voor jou en voor alle andere (ex-)Eindhovenaren: De kerk is de in 1875 gebouwde Petruskerk aan de Kloosterdreef te Eindhoven. De toren is in 1914 gereedgekomen. Dit moet een aanknopingspunt zijn. Rechts van de kerk zie je de pastorie. Onder de kerk en Pastorie loopt horizontaal de Kloosterdreef, rechts van de pastorie loopt verticaal de Pastoriestraat. Omhoog langs de Pastoriestraat met het grijze dak eerst de voormalige Maria Gorettischool, nu in gebruik bij de Lichtjesroute. Daarna het kerkhof gevolgd door een rijtje vooroorlogse huizen en het grote gebouw met het rode dak is de voormalige Petrus Canisiusschool. Hierboven staan nog een aantal huizen en dat betekent het einde van de Pastoriestraat die vroeger doorliep tot aan de Broekseweg. De rest van de Pastoriestraat is afgebroken. Gaan we naar de Kloosterdreef, tegenover de kerk. Ik begin rechts bij het kruispunt. Eerst zie je de apotheek. Die apotheek was er 50 jaar geleden ook al als Apotheek van Rij, nu heet hij Nijpels maar het gebouw is hetzelfde. Naar links zie je eerst het oude gemeentehuis van Woensel, een rijtje panden waaronder een café, de kosterswoning en met het rode dak herken je het parochiehuis, nu in gebruik als zalencentrum en dansschool. Links van het parochiehuis staat nog een winkelpand op de hoek van de Robbenstraat. Links van de Robbenstraat drie rijen nieuwbouwwoningen en dan de panden van foto 11437. Vervolgens de Runstraat, die staat vrijwel links op de foto. Achter het parochiehuis het onderkomen van de verkennersgroep Hopman Latour en de voormalige Bungalow rechts van het grasveld. De rest van de foto is nieuwbouw en zul je niet herkennen. Links van de kerk hadden de nonnen vroeger hun klooster met boerderij, bejaardenhuis, ziekenzaal (gasthuis), een meisjesschool, een kleuterschool en een school voor de opleiding van kleuterleidsters (later KLOS). Dat is op de kapel na, allemaal afgebroken en vervangen door een viertal woonzorgcentra voor ouderen, genoemd onder de foto. Tot slot het lichte gebouw links met de groene zonneschermen is het nieuwe St. Petruspark, gebouwd op de plaats van het oude Petruspark van foto 1512.


Datum: 06-12-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

Tini, volgens mij staat de Runstraat niet op deze foto, dit moet de Fluwijnstraat zijn, met op de hoek cafetaria Lucky, waar overigens tot mijn verbazing niets van op EIB staat.
<<< kijk eens naar foto 11436 (Peter)


Datum: 07-12-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Jozef, ge het gelijk.


Datum: 07-12-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Tini, bedankt. Wat een fantastische uitleg. Ik kan me nu goed oriënteren.


Datum: 15-01-2010
Naam: Liesbeth  
img

Deze foto kan niet van 1995 zijn. Woonzorgcentrum De Hoeve staat op deze foto en is in augustus 1997 opgeleverd.