EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

14274

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Tramwegen

Onderwerp 3.:

Overige Tramwegen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tramkaartje

Beschrijving

Een retourtje Eindhoven-Geldrop voor 50 cent. Met reclame op de achterkant. Van de bierbrouwerij kan ik me dat voorstellen, maar de veearts?


Geplaatst op

23-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2007
Naam: Peter Weijtens  
img

Cornelis Adrianus van der Leeden (geb. Mierlo 31 aug. 1868) van beroep rijksveearts, trouwt op 17 sept. 1894 te Eindhoven met Catharina Petronella Weijtens, de dochter van Franciscus Weijtens, jawel een vleeschhouwer!


Datum: 23-11-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Nou die reclame van veeartsen is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het slachtvee gekeurd moest worden met het bekende stempel. Wie een varken liet slachten moest wel de veearts laten komen. Ook moesten alle delen van het lichaam aanwezig zijn. Deze arts kwam niet voor het slachten, want dat werd door een andere figuur gedaan met een ijzeren houder voorzien van een pin, die direct in de kop werd geslagen. Uiteraard ging het beste naar mijnheer pastoor. Smakelijk eten!


Datum: 17-12-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Een beetje een late reactie maar mijn visie is dat de veearts een onmisbare schakel was bij de paardentram. Als het paard ziek was kon de tram niet rijden. En dat gebeurde nogal eens. Dus zal de veearts wel een grote kostenpost zijn geweest op de begroting van de tramwegmaatschappij. En door te adverteren kon hij iets terug doen.