EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1364

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

St Severusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Severusstraat

Beschrijving

St. Severusstraat hoek Schouwbroekseweg. Vanaf de Schouwbroekseweg loopt de straat naar beneden naar de Strijpsestraat. Als fietser merk je dit meteen.


Geplaatst op

20-09-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-05-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

In het verleden ook een pittoresk straatje. Wie heeft hier nog afbeeldingen van. O.a zat hier het verhuisbedrijf van Van Vroonhoven.


Datum: 04-09-2006
Naam: Cees Dekkers  
img

Vroeger zat hier op de hoek een slagerij, Blomme(r)stijn in. Hiertegenover op de hoek zat Frida.


Datum: 30-11-2006
Naam: Wil Melis  
img

Leuk om hier een foto van mijn huis te zien, waar ik met liefde en plezier sinds 1985 woon. Als je een beetje schuin op de ramen kijkt, dan zie nog steeds dat daar ooit met plakletters slagerij op gestaan heeft. Weet iemand misschien meer van de slagerij Blomme(r)stijn of zijn er oude foto's beschikbaar?


Datum: 16-07-2008
Naam: Netty  
img

Vroeger mocht ik in deze straat nooit komen (deed ik toch). Ik herinner me een keer dat ik er was en mijn oma langs kwam en die deed of ze me niet zag (maar de dag erna!). Ik had er verkering, maar ik weet niet meer hoe hij heet.


Datum: 16-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Frans Blommestein, slager van beroep, geboren Zaltbommel en zijn zus Anna kwamen 30 aug. 1932 vanuit Zaltbommel in de Schootsetsraat te wonen, op oud nr. 38 waar later Verkuilen de melkboer in kwam, vlakbij Ramoma. Op 21 nov. verhuist Frans en zijn zus naar de Schootsestraat 48 (oud nr.) het huis waar later textielwinkel Verdijsseldonk in kwam. Zijn zus keert terug naar Zaltbommel, maar Frans huwt dan met A. van de Hurk. Het echtpaar had 6 kinderen en vertrekt per 23 mei 1939 maar Schouwbroekseweg 39 en zette daar de slagerij voort.


Datum: 17-07-2008
Naam: Wil Melis  
img

Ik denk dat Jan Schouwbroekseweg 25 bedoeld! Vraag ik me nog af wie er op dat adres tussen 1916 en 1939 gewoond heeft en wat voor bestemming het toendertijd had?


Datum: 17-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

In 1939 verhuisde hij naar Schouwbroeksweg 39, behalve als ik het fout heb overgeschreven uit de bevolkingsregisters of de persoonskaarten, waarvoor dan excuses!. Maar mijn ervaring is dat vele mensen nogal eens verhuisden, God mag weten waarom overigens, soms goedkoper, soms voor een kleiner huis, som groter huis, soms voor een ZELFDE huis maar dan er schuin tegenover, hahaha. Maar goed, dat gezegd zijnde, kan deze Frans Blommestein dus nog wel een of twee keer meer zijn verhuisd op de Schouwbroeksweg. Zijn vrouw heette overigens Helena en geen Anna. Alles is na te zoeken op het RCH-Eindhoven, via bevolkinsgregisters, persoonskaarten, straatkaarten etc. wie er precies woonden in welk huis. Samen met bouwvergunningen(RHC) en kadasterkaarten (kadasterkantoor), krijg je een volledig beeld. Mijn onderzoek naar 150 huizen in de Schootsestraat heeft dat aangetoond, alleen kostte het me wel 3 en 'n halve maand continue werk. Maar met een of twee dagen zoekwerk krijgt je voor een enkel huis ook wel een volledig beeld. Je kan zelfs makkelijk terugvinden wanneer dit huis hierboven is gebouwd. Succes en hou je ons op de hoogte :-) ?


Datum: 17-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Dochter Marian Blommestein zat twee jaar bij mij in de klas op Maris Stella. Haar oudere zus Rikie woont in Weert en zit daar in de gemeenteraad.


Datum: 17-07-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Een Slager "Blommenstein" geheten zat in de jaren zestig wel nog in de Hobbemastraat, in het rijtje winkels waar ook bakker Houben zat. Praten we hier over dezelfde Blommenstein?


Datum: 17-07-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De beschrijving van de bewoners van de Schootsestraat door de jaren heen, door Toikens is zeer aan te bevelen. Dit overzicht is zeer compleet en geweldig om in te zien. Complimenten hiervoor!


Datum: 12-04-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Nog wat meer over het slagers-hoekhuis. Slager Blommesteijn-v.d. Hurk zat hier in 1940 op Schouwbroekseweg 1. Ja, huisnummer 1, destijds. Dat werd enkele jaren later omgenummerd naar nummer 25. In 1964 nog steeds slager F. Blommestein.
Eerder woonde hier op de hoek slager E. van der Hurk (1926, 1934)