EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13525

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

324 Urkhoven

Straat:

Urkhovenseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Urkhovenseweg

Beschrijving

Op de achtergrond rechts de in aanbouw zijnde flats aan de Urkhovenseweg en rechts enkele oude panden. In het witte pand heeft vroeger de bekende motorcrosser Broer Dirkx gewoond. Achter de huizen zie je nog vaag de elektriciteitscentrale aan de Daalakkersweg.


Geplaatst op

23-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-09-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Links van de witte huizen staat het kantoor van Nolte, nu WorkSphere, zie foto 3456 dat er links van de witte huizen nog een huis staat. Ik kan me dat niet meer in detail herinneren, wel dat er achter een van de huizen een sloperij/oud ijzerhandel zat, ik dacht dat dat Dirkx was.


Datum: 23-09-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

Ik kan me de broers Dirks nog wel herinneren uit de tijd, dat ze in de Tongelresestraat woonden (ter hoogte van waar nu de rondweg is). Albert was de oudste, Broer kwam daarna en Piet was de jongste. Alle drie zijn ze motorcrosser geworden waarvan Broer het meest succesvol. Met Piet heb ik in de jeugd van EVV Eindhoven gevoetbald. Na zijn keus voor het motorcrossen ben ik hem uit het oog verloren.


Datum: 25-09-2007
Naam: Hennie Peels  
img

Toen ze nog allemaal aan de Tongelresestraat woonden, werd de vader Toon pap genoemd. Weet niet hoe hij aan zijn bijnaam is gekomen.


Datum: 26-09-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

In mijn herinnering hadden ze bij Dirks een autosloperij en een varkenshandel. Een wat wonderlijke combinatie. Tevens stond in de schuur een groot aantal mandflessen cider opgeslagen. Als kleine jongen vond ik het bij hen een wonderlijke wereld. Nu ik dit schrijf, ruik ik de geur van het bedrijf weer. Een mengeling van mest, varkens en oud verroest schroot. Fascinerend dat je dat na zoveel jaren nog hebt.


Datum: 26-09-2007
Naam: A.van Erp  
img

De fam. Dirks heeft ook in Den Hurk in Strijp gewoond.


Datum: 01-07-2009
Naam: José Lenting  
img

De familie Dirkx had vier zonen, Albert, Broer, Piet en Jan.


Datum: 05-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Alle vier de gebroeders Dirkx hebben aan motorcross gedaan. Albert moest na een ongeluk het crossen opgeven. Broer had het meeste succes. Enkele keren kampioen van Nederland geweest in zijn klasse. Zijn grootste concurrent was steeds de Helmonder Jan Clynck. Broer heeft later ook nog een café gerund in Valkenswaard.