EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13472

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Zangers / Zangeressen

Onderwerp 3.:

Peter Koelewijn

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Peter en z'n Rockets

Beschrijving

Peter en z'n Rockets tijdens een schoolfeest. Het jaartal staat niet vast. Mijn man Arend was erbij, maar weet niet meer waar deze foto gemaakt is.


Geplaatst op

17-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-09-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Gokje. Is dit niet ergens in een buurthuis in Tivoli?


Datum: 17-09-2007
Naam: Peer Retera  
img

De gitarist rechts van Peter Koelewijn is Karel Jansen. Is altijd beroepsmuzikant gebleven en woont nog steeds in Eindhoven. Heb er 13 jaar naast gewoond in Woensel. Super aardige vent!


Datum: 18-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Peter v.d. Voort (drummer), Charles Jansen en Harry van Hoof waren leden van zijn eerste bandje. Op schoolfeesten werd vaak samen met Anneke Grönloh gespeeld. Peter en zij zaten op dezelfde Mulo. Dit zou dus op zo'n schoolfeestje kunnen zijn met rechts Anneke Grönloh, met accordeon Harry van Hoof en drum Peter v.d. Voort. Bron: website van Peter Koelewijn.


Datum: 18-09-2007
Naam: Peter Koelewijn  
img

De foto is waarschijnlijk van 1956 of 1957 tijdens een optreden in De Lichtbron in Eindhoven. Op de site www.peterkoelewijn.nl, waar deze foto vandaan komt, staat niet het juiste jaartal. Gaan we nog veranderen.
Ik weet niet meer precies waar dat gebouw stond. Gestel? Of was daar het VOK-gebouw, waar we eind jaren vijftig gingen dansen.
Op de foto van links naar rechts: Harry van Hoof (vanaf begin lid van Peter & zijn Rockets), Karel (Charles) Jansen (ook vanaf begin lid), ikzelf, Peter v.d. Voort, Roelof Egmond (van de familie van de Egmond gitaren-ontwerpers en -fabrikanten) en Anneke Grönloh, die het speelgoedsaxofoontje in haar hand houdt, dat ze mij, als er een solo kwam, in mijn mond stopte.
Peter v.d. Voort was niet de allereerste drummer van de band. Dat was de broer van Harry, Frans van Hoof. Roelof Egmond heeft ook héél kort in P & R gespeeld.
Later kwam daar saxofonist Claus Buchholz bij. En wéér later saxofonist Arnold Bagen. De basis van de band werd halverwege de jaren vijftig gelegd in De Instuif, een zaterdagavondgebeuren in een protestants kerkje in het zogenaamde Zweeds dorp. Het eerste officiële optreden vond plaats in de zaal van restaurant Plaza (naast de Plazabioscoop) op de Leenderweg, begin 1958. Kort daarna verhuisde de band naar het zaaltje van café De Drie Zwaantjes op de Aalsterweg en weer daarna naar zaal Wernaers in Aalst. Wij repeteerden bijna altijd in de manege van de familie V.d. Voort aan het eind van de Heezerweg.


Datum: 18-09-2007
Naam: Frans van Hoof  

Ik was medio 1958 tot medio 1959 de drummer. De bezetting was vanaf het begin als volgt: Peter Koelewijn, Claus Bucholtz, Charles Janssen, mijn broer Harrie van Hoof en ik, Frans van Hoof. We repeteerden meestal bij ons (de Van Hoofs) op zolder of bij Peter thuis in de serre. Toen ik werd opgevolgd door Peter v.d. Voort werd er voortaan bij hem in de manege gerepeteerd. De foto is volgens mij in 1959 bij de VOC gemaakt, een jeugdhuis ergens in de buurt van de Gestelsestraat. Ik weet dit namelijk nog, omdat ik er ben gaan kijken en het optreden met de nodige jaloezie moest aanzien. Ik was er toen pas uit geknikkerd (achteraf gezien: terecht, want ik sloeg er nogal eens neffe).


Datum: 18-09-2007
Naam: Hans van Eck  
img

Peter, volgens mij heb je gelijk dat deze foto in De Lichtbron is genomen. Toen ik deze foto zag kwam bij mij meteen de gedachte op dat het De Lichtbron moet zijn. Ook daar hadden ze, evenals op de Heezerweg elke zaterdag- en zondagavond een Instuif. VOK lag niet in de buurt van de Gestelsestraat, de Lichtbron wel.


Datum: 18-09-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Zaal Wernaers was in Valkenswaard Peter, en de ware naam is eigenlijk zaal Prinsenhof (fam. Van Leeuwen). Later is de danszaal omgedoopt in zaal de Harmonie aan de Statie in Valkenswaard. Nu is er 'n compleet nieuw horecacomplex gebouwd. Maar de music-spirit van destijds zal er altijd blijven hangen.


Datum: 18-09-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Iedereen sprak van Wernaers in de tijd dat wij P&R achterna trokken.


Datum: 19-09-2007
Naam: Peter Koelewijn  
img

Je hebt gelijk: Wernaers was in Valkenswaard.


Datum: 19-09-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Was Wernaers een zaal met een soort balkon waar je ook kon zitten?


Datum: 19-09-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Dat klopt Mari, als je destijds bij Wernaers naar binnen ging kon je beneden de danszaal in of met 'n trap naar boven. Daar was 'n bijna compleet balkon met overzicht van de danszaal en podium. Toen was het er zondagavond zeer druk met vele optredens van diverse bandjes en artiesten. Trouwens over de gehele statie (Frans van Beststraat) was het op zondag 'n drukte van belang. Om in de stijl van Peter te blijven: De hele stad is gek en dol.