EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13247

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Du Commerce / 'Tsilveren Seepaerd

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalelftal 't Silveren Seepaerd

Beschrijving

Of dit een competitie was van café-elftallen of de zomeravondcompetitie, dat weet ik niet meer. Enkele namen: staande derde van links Wiet Hendriksen, eigenaar van 't Silveren Seepaerd, rechts daarnaast Henk Scholtens en helemaal rechts sta ik. Vooraan helemaal links Toon Henskens. De rest van de namen weet ik niet meer.


Geplaatst op

03-09-2007

Reacties:

Datum: 03-09-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

In het midden met voetbal, is dat niet Jo van de Mortel?


Datum: 04-09-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

Inderdaad Hennie, Jo v.d. Mortel, helaas ook al enige tijd geleden overleden. Was getrouwd met Annie van Mierlo. Zover ik weet was Jo ook een van de directieleden van het hotel. 'n Zeer gezellige mens en 'n olijke goochelaar.


Datum: 13-10-2009
Naam: Rinus Dost  
img

De namen die hier genoemd zijn en op de foto staan zijn legendarisch! In deze tijd hebben mijn vader en moeder in het hotel gewerkt. Vader Rinus Dost sr en mijn moeder Mia Dost-Baeten. Toon Henskens was een directe collega van mijn vader, de beide heren waren portier, mijn vader was nachtportier. Wiet was volgens de overlevering een fijne vent, maar zijn vrouw "moe" Hendriksen was minder. Met alle respect.


Datum: 15-11-2009
Naam: Cor Schraven  
img

In '58 ben ik in het Seepaerd als leerling-kelner gaan werken. Op de foto herken ik zittend 2e van rechts Cor Rulo, hij was mijn leermeester. Namen die ik me nog herinner zijn dochter Vea en moe Hendriksen, zij kwam ook van Breda. Bedrijfsleider Martens en zijn ass. Molhoek. Ober-kelner Herr Glass, deze Zwitser wist goed de weg naar de showtafel te vinden, werd opgevolgd door Fons Kape. Jos Doorakkers sous-chef in de keuken, een vriendelijke vent. Toon Verdonk achter de houtskoolgrill. Ik heb er tot mijn diensttijd in '63 gewerkt en ik ben benieuwd hoe het met al deze mensen gegaan is.


Datum: 15-11-2009
Naam: Rinus Dost Jr.  
img

Ik heb nog ergens een foto in het album van mijn ouders waar nog meer collega's op staan en zal deze binnenkort uploaden. Ik heb nog met de dochter van Jo van de Mortel, Mieke, gewerkt. In de jaren 70 was zij receptioniste in de eerste jaren van het Holiday Inn hotel. Mijn vader, Rinus Dost sr., heeft daar ook gewerkt als portier samen met mij, ik was zijn "leerling".